?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry


view:  full / summary

U petak prolaz hladne fronte

Posted by Sibenik Meteo on June 20, 2018 at 4:30 AM Comments comments (0)

Kako smo već objavili u tjednoj prognozi tijekom petka će se regijom premještati hladna fronta koja će pojedinim područjima donijeti lokalno i izraženija nevremena, a njezinim prolazom ojačati će bura uz pritjecanje svježeg zraka sa sjevera kontinenta.


Zadnji modeli osim osvježenja i okretanja vjetra na umjereno jaku buru tijekom jutra najavljuju oborine u obliku neverina. Ukoliko dolazak ...

Read Full Post »

Tjedna prognoza: Pred vikend frontalni prolaz

Posted by Sibenik Meteo on June 18, 2018 at 5:10 AM Comments comments (0)

Nestabilno i promjenjivo vrijeme i jučer je donijelo lokalne poslijepodnevne pljuskove koji su lokalno bili i obilniji pa je tako primjerice u Žaboriću za kratko vrijeme palo 22 litre kiše po metru četvornome.


Promjenjivo vrijeme obilježiti će vremenske prilike i ovog tjedna pa se nakon pretežno sunčanog prvog dijela dana u drugom očekuju lokalni razvoji naoblake uz pljuskove praćene ...

Read Full Post »

Vikend prognoza: Stabilno uz buru

Posted by Sibenik Meteo on June 15, 2018 at 4:45 AM Comments comments (0)

Umjerena bura nastavila je puhati i protekle noći pa je jutros uz pritjecanje nešto svježijeg zraka osjet bio da je dosta hladnije u odnosu na prethodna jutra iako noćne i jutarnje temperature zraka nisu se bitnije snizile.


Ipak dnevne su niže u odnosu na prethodne dane pa se u ovim trenucima uz dosta sunčanog vremena kreću tek od 20 na sjeveru do 24°C uz obalu.

Read Full Post »

Bura rashladila ariju

Posted by Sibenik Meteo on June 14, 2018 at 5:10 AM Comments comments (0)

Vrućina i sparina od prethodnih dana jutros je otpuhana burom koja na našem području puše umjerena, na udare i umjereno jaka.


Temperature zraka su niže u odnosu na prethodne dane i za 10 stupnjeva i kreću se od 20 na sjeveru do 25°C uz obalu i na otocima.


Pretežno sunčano vrijeme u narednim satima narušiti će oblaci koji nešto više mo&...

Read Full Post »

Jako nevrijeme zahvatilo je i zapadnu Srbiju

Posted by Sibenik Meteo on June 13, 2018 at 4:00 PM Comments comments (0)

Zapadnu Srbiju danas je pogodilo snažno nevrijeme, a Užice je doživijelo pravi potop uz jaku tuču, bujice na ulicama i grmljavinu koja je divljala tom regijom bez prestanka više od 10 minuta!


Društvene mreže u međuvremenu su pune snimki na kojima se vide nezapamćeni prizori jake tuče i bujica koje su zahavtile gradske ulice.


Prema pisanjima tamoš...

Read Full Post »

Nevrijeme u Zagrebu

Posted by Sibenik Meteo on June 13, 2018 at 2:40 PM Comments comments (0)

Dijelovi Zagreba su ostali pod vodom nakon jakog nevremena praćenog kišom i tučom koja ga je u srijedu pogodila. Najgore je prošao istočni dio grada gdje se voda probila u bolnice Jordanovac i KBC Rebro, a došla je i do Ekonomskog fakulteta, izvještava

Read Full Post »

Pijavica kod Novog Vinodolskog

Posted by Sibenik Meteo on June 13, 2018 at 7:55 AM Comments comments (0)

U sklopu snažne grmljavinske oblačne linije koja se oko podneva premještala preko Kvarnera, kod Novog Vinodolskog zabilježena je ogromna pijavica, javlja IstraMet.


Pijavica se prema informacijama s kojima raspolažemo zadržavala iznad morske površine te nije prouzročila šte...

Read Full Post »

Nevrijeme pogodilo Trogir i Marinu

Posted by Sibenik Meteo on June 13, 2018 at 3:25 AM Comments comments (0)

Jako nevrijeme praćeno pljuskovima i krupom pogodilo je Trogir i širu okolicu. Sama olujna fronta nastala je nad Trogirskim područjem i jako sporo putovala Bračkim kanalom prema istoku. Tako je Čiovo u samo par sati dobilo 43 litre oborina, a Kaštela i Split koja su se našla na rubnim dijelovima oblaka od 9 do 14 litara piše

Read Full Post »

Jako grmljavinsko nevrijeme

Posted by Sibenik Meteo on June 12, 2018 at 11:35 PM Comments comments (0)

U drugom dijelu noći i jutros gotovo u cijeloj dužini neverini su zahvatili istočnu obalu Jadrana, a sve kao posljedica najavljenog premještanja frontalnog poremećaja.


Jako grmljavinsko nevrijeme malo prije 03:30h zahvatilo je iznenada i žestoko šire područje Šibenika i to osobito otok Zlarin, Zablaće, južne dijelove Šibenika, Dubravu da bi se zatim premjestilo na istok prema Drn...

Read Full Post »

Meteoalarm: Neverini, lokalno obilnije oborine

Posted by Sibenik Meteo on June 12, 2018 at 1:05 PM Comments comments (0)

Tijekom poslijepodnevnih sati na talijanskoj suprotnoj obali Jadrana bilo je nekoliko aktivnih neverina čiju oborinsku masu visinsko strujanje nosi u ovim trenucima prema našoj obali.


Pojedini modeli tako već tijekom ove večeri, iza 22h za ovaj dio obale daju mogućnost za lokalne neverine.


Meteoalarm je za cijelu zemlju od ponoći najavio proglašenje žutog vrem...

Read Full Post »

Rss_feed