?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry


view:  full / summary

Na Korzici udari vjetra preko 200km/h!

Posted by Sibenik Meteo on January 17, 2018 at 1:55 AM Comments comments (0)

Velika razlika u tlaku između islandske ciklone i polja povišenog tlaka zraka u sklopu Azorske anticiklone upravo se nad Korzikom najviše osjetila što je to rezultiralo olujnim zapadnim i jugozapadnim vjetrom koji je ponajviše zahvatio sjeverne dijelove ovog Sredozemnog otoka.


 


Tako je na ...

Read Full Post »

Za vikend obilan snijeg u gorju

Posted by Sibenik Meteo on January 17, 2018 at 12:55 AM Comments comments (0)

Nakon današnjeg i sutrašnjeg pogoršanja vremena u četvrtak će uslijediti prolazno smirivanje prije novog i jačeg pogoršanja koje starta u petak kada će se Jadranu približavati i u odnosu na današnju dosta izraženija fronta koja će u danima vikenda nad Jadranom formirati i ciklonu.


Nakon juga tijekom petka i prvog dijela subote uslijediti će zahlađenje pa će oborine...

Read Full Post »

Meteoalarm: U Zagori lokalno preko 20mm oborina

Posted by Sibenik Meteo on January 17, 2018 at 12:05 AM Comments comments (0)

U sklopu duboke islandske ciklone sa zapada kontinenta prema Jadranu se premještaju frontalni poremećaji od kojih će prvi naše krajeve svojom glavninom zahvatiti ove večeri i sutra u prvom dijelu dana. Prvi dio utorka protekao je uz oblačno vrijeme i povremenu slabu kišu koja je u ovim satima sve prisutnija. Puše slabo jugo i jugozapadnjak, a temperature zraka se kreću od 9 do 12°C.


Prema ...

Read Full Post »

Jugoistok Balkana zatrpao snijeg

Posted by Sibenik Meteo on January 16, 2018 at 4:45 AM Comments comments (0)

Nakon što su proteklog vikenda Grčku zahvatile obilne oborine  pri čemu je lokalno za manje od 24h palo preko 200 litara kiše po metru četvornome danas pristižu slike snijegom zatrpanih gorskih dijelova zemlje.


Kako prenosi stranica Severe Weather Europe snježni nanosi u centralnoj Grčkoj na visini od 1600 m dosežu visinu od 1m.


Osim Grčke obila...

Read Full Post »

NEUGODNOST NA LETU IZ FRANKFURTA Grom udario u avion netom prije slijetanja u Dubrovnik

Posted by Sibenik Meteo on January 15, 2018 at 2:50 PM Comments comments (0)

Na letu Croatia Airlinesa iz Frankfurta za Dubrovnik sinoć oko 21:00 sati grom je udario u avion Airbus.  Do udara groma je došlo netom prije slijetanja u Zračnu luku Dubrovnik. Bez obzira na spomenutu neugodnost, slijetanje je prošlo bez problema, no oštećenje na avionu je vidljivo.


Informaciju su potvrdili i iz Croatia Airlinesa

"Tijekom jučerašnjeg leta OU4...

Read Full Post »

Strava na Velebitu: Zaglavili s autom u snijegu, jedna se osoba smrznula

Posted by Sibenik Meteo on January 15, 2018 at 2:05 PM Comments comments (0)

Odluka da napusti automobil koji se zaglavio u snijegu i pješice krene prema planinarskom domu Zavižan pokazala se kobnom za osobu koju su pripadnici HGSS-a bezuspješno pokušali spasiti prošlog tjedna na Velebitu.


Spašavatelje su nazvali suputnici iz zaglavljenog automobila kada se ni nakon nekoliko sati osoba nije pojavila u planinarskom domu niti se vratila do automobila.


Read Full Post »

U Sibiru i danas ekstremno hladno

Posted by Sibenik Meteo on January 15, 2018 at 6:55 AM Comments comments (0)

U Sibiru nemaju problema sa zimom, štoviše ona je prisutna u ekstremnom obliku što pokazuja i pristigle slike objavljene jučer ali i nove dvije iz grada Oymyakon na kojima se vidi da se živa u termometru spustila do -62, odnosno do čak -68°C!


Iako je siječanj poznat po uspostavi ruskih i skandinavskih anticklona po čijem istočnom rubu upravo iz ovog sibirskog područja kod nas pristi&#...

Read Full Post »

Tjedna prgonoza: Nestabilno uz jednu frontu i za vikend ciklonu

Posted by Sibenik Meteo on January 15, 2018 at 4:30 AM Comments comments (0)

Jaka anticklona koja se smjestila nad Rusijom i po čijem rubu sa istoka u naše krajeve pritječe hladan zrak popustiti će pod pritiskom duboke ciklone kod Islanda koja će svojim djelovanjem obilježiti vrijeme u nastavku tjedna.


Jutros na našem području prevladava oblačno vrijeme uz slabu kišu. Prohladno je uz slabu buru, a temperature zraka se kreću od 2 do 5 u zaleđu, odnosno od ...

Read Full Post »

Klimatske promjene jedan od uzroka propadanja goranskih šuma

Posted by Sibenik Meteo on January 15, 2018 at 3:30 AM Comments comments (0)

Pitanje što se to događa s goranskom šumom postavili su si mnogi nakon orkanskog juga koje je sredinom prosinca nanijelo velike štete. Oluja kao oluja i ne bi bila neki poseban problem da u četiri godine to nije bila već treća elementarna nepogoda koja je pogodila Gorski kotar.


Počelo je krajem siječnja 2014. godine nezapamćenim ledolomom, potom se 2016. godine jako raširio opasni nam...

Read Full Post »

Zime nema na vidiku

Posted by Sibenik Meteo on January 15, 2018 at 12:55 AM Comments comments (0)

Iako je pod utjecajem jake ruske anticklone tijekom ovog vikenda zahladilo, a na krajnjem istoku i u unutrašnjosti zemlje večeras ima i slabog snijega opći rezime je da zima još nije pokazala svoje zube.


Prema prognostičkim materijalima nažalost još nema naznaka da će i pokazati obzirom da će u narednom tjednu anticiklonu zamjeniti jaka ciklona u sklopu koje će prema Jadranu sa zapada kont...

Read Full Post »

Rss_feed