?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry


view:  full / summary

Tjedna prognoza: Promjenljivo i vjetrovito

Posted by Sibenik Meteo on January 21, 2019 at 3:35 AM Comments comments (0)

Nad zapadnim i srednjim Sredozemljem produbljuje se ciklona koja se polako približava Jadranu na kojem jutros prevladava oblačno vrijeme uz kišu. Uz slab vjetar sjevernih smjerova temperature zraka se kreću od 6 do 8°C.


Nestabilno vrijeme uvjetovano ciklonom nastaviti će do sredine tjedna, a od četvrtka premještanje nove ciklone preko Tirenskog mora nad Siciliju i Grčku samo će rubno djelo...

Read Full Post »

Vikend prognoza: Prolazna stabilizacija u nedjelju

Posted by Sibenik Meteo on January 18, 2019 at 3:45 AM Comments comments (0)

Jadranu na kojem jutros prevladava oblačno vrijeme uz slabu kišu sa sjeverozapada se približavaju frontalni poremećaji koja su dio pripadajuće ciklone sa sjevera kontinenta.


Glavnina frontalnog prolaza uz kišu, lokalno i grmljavinske pljuskove nastupiti će od sredine dana. Na podinarskom području uz kišu sa spuštanjem snježne granice očekuje se susnježica i snijeg. Slab...

Read Full Post »

Danas u gorju obilan snijeg

Posted by Sibenik Meteo on January 18, 2019 at 3:05 AM Comments comments (0)

Prolazak hladne fronte i pogoršanje vremena koje je rano jutros uz okretanje kiše u susnježicu i snijeg zahvatilo sjeverozapad zemlje u ovim trenucima proširilo se i na Gorski kotar gdje se tijekom dana očekuje i obilniji. Osim u gorskim krajevima snijeg se očekuje i u nizinama, unutrašnjosti Istre, a lokalno nošenog burom može biti i uz obalu i na otocima Kvarnera.


Prema izvješću HAK...

Read Full Post »

Novi obilan snijeg u Alpama

Posted by Sibenik Meteo on January 15, 2019 at 3:35 AM Comments comments (0)

Snijegom zatrpane dijelove Austrije, Njemačke i Švicarske pogodio je novi arktički val koji će, prognozira se, trajati do srijede. Predviđa se da će pasti metar i pol novog snijega, a olujni vjetrovi puhat će i 160 kilometara na sat, prenosi HRT.


Stotinjak gostiju hotela na jugu Nje...

Read Full Post »

Tjedna prognoza: Od sredine tjedna promjenljivije i uz jugo malo toplije

Posted by Sibenik Meteo on January 14, 2019 at 3:45 AM Comments comments (1)

Frontalni prolaz koji se jutros premješta preko nas i koji je dio duboke ciklone sa središtem na sjeveru Europe donio je novo izraženije pogoršanje vremena uz kišu, na krajnjem sjeveru županije susnježicu i snijeg. U nastavku dana sustav će se uz jačanje grebena anticiklone i raskidanje naoblake premjestiti prema Jonskom moru gdje će formirati ciklonu. Približavanje novih frontalnih poremećaja koji se očekuje u dr...

Read Full Post »

U Kijevu izmjereno -9, uz obalu do -6

Posted by Sibenik Meteo on January 12, 2019 at 4:40 AM Comments comments (0)

Pretežno vedra noć i bura koja se jučer navečer na našem području uglavnom utihnula tijekom noći su bili okidač za izraženo niske temperature zraka koje nisu samo izmjerene u kotlinama već i uz samu obalu.


Prema mjerenijma AMP-ova najhladnije je bilo u snijegom pokrivenom Kijevu sa minimalno izmjerenom temperaturom zraka od čak -9.2°C. U Drnišu i u Bilicama izmjereno je -7, ...

Read Full Post »

Vikend prognoza: Frontalni prolaz krajem nedjelje

Posted by Sibenik Meteo on January 11, 2019 at 4:20 AM Comments comments (0)

Plitka dolina nad Jadranom gdje jutros prevladava sunčano vrijeme uz umjerenu buru sporo se popunjava i odmiče na istok,a sa sjeverozapada jača anticiklonalni greben. Tijekom nedjelje preko naših krajeva premjestiti će se oslabljeni frontalni poremećaj koji će tek lokalno donijeti slabu kišu.


U nastavku dana prevladavati će pretežno sunčano vrijeme uz slabu do umjerenu buru i temperat...

Read Full Post »

Snijeg u Zagori

Posted by Sibenik Meteo on January 9, 2019 at 2:25 AM Comments comments (0)

Snijeg koji je sinoć padao na širem kninskom i drniškom području stvorio je jutros tanji snježni pokrivač koji je u Kninu prema mjerenju od 7h visok 4cm, a na kijevskom području visina snijega se kreće oko 10cm.


Snijega je zabijelio i šire drniško područje, a pado je tijekom noći i na području Boraje.


Padao je i u splitskom zaleđ...

Read Full Post »

Obilan snijeg na Alpama

Posted by Sibenik Meteo on January 8, 2019 at 4:00 AM Comments comments (0)

Dva skijaša smrtno su stradala u lavinama a tisuće turista ostalo je zameteno snijegom u velikim skijaškim centrima u austrijskim Alpama tijekom vikenda zbog gustog snijega koji je stvorio opasne uvjete.


Više od pola metra snijega napadalo je od subote ujutro na sjevernim obroncima Alpa.


Opasnost od lavina na većini planinskih područja u Austriji označena je kao &#...

Read Full Post »

Analiza modela: Reljef igra presudnu ulogu u rasporedu i obliku oborina

Posted by Sibenik Meteo on January 7, 2019 at 1:25 PM Comments comments (0)

Bura i tramontana večeras su u slabljenju, a taj trend nastaviti će se i u noći pa u kombinaciji sa pretežno vedrim nebom ujutro u kotlinama za očekivati je izraženije minuse, a mraza će biti i na dijelu obale.


Odličan je to uvod u sutrašnje pogoršanje vremena i zimsku ciklonu ali u priču se uključilo jugo koje će sutra ujutro zajedno sa naoblačenjem zapuhati uz obalu i...

Read Full Post »

Rss_feed