?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry


view:  full / summary

Obilne oborine, u gorju pada snijeg

Posted by Sibenik Meteo on March 17, 2018 at 9:55 AM Comments comments (0)

Centar ciklone u ranim posljepodnevnim satima nalazi se iznad srednjeg Jadrana pri čemu uz obalu i u zaleđu lokalno ima obilnije kiše. Prema mjerenjima AMP najoblinije oborine danas su pale na širem zadarskom području gdje je u posljednja 24h izmjereno i do 50 litara kiše po metru četvornome.


Frontalni poremećaj u sklopu ciklone iza 13h premjestio se uz okretanje vjetra sa umjereno jakog juga na zap...

Read Full Post »

Silovito nevrijeme pogodile brazilski Belo Horizonte

Posted by Sibenik Meteo on March 17, 2018 at 5:20 AM Comments comments (0)

Brazilski grad Belo Horizonte jučer je u posljepodnevnim satima zahvatilo olujno nevrijeme koje je uzrokovale bujice, poplave i pojavu klizišta. Najviše su pogođeni zapadni djelovi grada gdje je u 20 minuta palo 50 litara kiše po metru četvornome pa su bujice nosile automobile, a  prema izvješću vatrogasaca na širem području grada zabilježeno je ukupno 28 poplava, 4 pada stabla, 8 padova strujnih stupova i dva klizi...

Read Full Post »

Vikend prognoza: Promjenljivo, od nedjelje i sve hladnije

Posted by Sibenik Meteo on March 16, 2018 at 8:05 AM Comments comments (0)

Plitka ciklona koja se sa frontalnim poremećajem premješta preko Jadrana tijekom noći i jutra uz oblačno vrijeme donijela je nove oborine čime se nastavilo izrazito nestabilno i promjenljivo vrijeme.


U nastavku dana vrijeme će se prolazno stabilizirati pa će se naoblaka djelomice i raskinuti ali već tijekom večeri očekuje se novo jače naoblačenje. Nakon slabog zapadnjaka prema ve...

Read Full Post »

Naredni tjedan donosi povratak zime

Posted by Sibenik Meteo on March 15, 2018 at 5:50 AM Comments comments (0)

Promjenljivo i nestabilno vrijeme uz česte izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja, kišu i grmljavinske pljuskove koji su lokalno praćeni i tučom glavno su obilježje vremena posljednjih dana, a prema prognozama nastaviti će se i u narednim pri čemu se u drugom dijelu vikenda, a osobito u narednom tjednu kada se uz jače zahlađenje očekuje i povratak zimskog vremena.


Plitko ciklonaln...

Read Full Post »

Izvanredne mjere zbog daljnjeg rasta vodostaja rijeka

Posted by Sibenik Meteo on March 13, 2018 at 3:35 AM Comments comments (0)

Intenzivni proces topljenja snijega nastavio se i tijekom vikenda te je u većem dijelu Hrvatske potpuno otopljen. Posljedično su vodostaji i dalje u porastu, posebice na slivu Save, Kupe i Une.


Prema podacima o visinama snijega na svim meteorološkim postajama na dan 12. 3. u 7 h utvrđen je trend sniženja visine snijega u odnosu na proteklih 24 sata, kako slijedi:

Puntijarka -23 cm, Crni...

Read Full Post »

Tornado pogodio jugozapad Italije

Posted by Sibenik Meteo on March 13, 2018 at 2:25 AM Comments comments (0)

Jak tornado jučer je oko 19 sati poharao Casertu na jugozapadu Italije, a osim materijalne štete ima i ozljeđenih, prenosi Istramet.


Prema izvješćima lokalnih medija ukupan broj ozljeđenih popeo se na 15, od čega je 4 u ozbiljnom stanju.


Tor...

Read Full Post »

Krajem narednog tjedna povratak zime

Posted by Sibenik Meteo on March 11, 2018 at 1:10 PM Comments comments (0)

Primicanje frontalnog poremećaja danas je intenziviralo pritjecanje osjetno toplijeg zraka sa jugoistoka kontinenta pa su temperature zraka u kombinaciji sa sunčanim vremenom kontinentalnom dijelu zemlje i regije dosegnule vrijednosti i iznad 20°C. Prema mjerenjima meteo postaja na istoku zemlje izmjerene su maksimalne vrijednosti od 21, u susjednoj BiH, točnije na području Brčkog 23, jednako kao i u Srbiji u široj okolici Beograda.

...
Read Full Post »

Podvodna kamera uhvatila prolaz tune

Posted by Sibenik Meteo on March 11, 2018 at 11:40 AM Comments comments (0)

U ovoj godini smo nakon remonta kamere uz slikavanje u suradnji sa Zavodom za istraživanje mora i okoliša Instituta Ruđer Bošković uveli cjelodnevno snimanje video materijala što se pokazalo kao pun pogodak pa nakon glavate želve, sipe jučer smo svjedočili i prolazu tune.


Tuna je tipična riba otvorenih mora, premda ponekad dolazi u pliće predjele. Izuzetno je dobar plivač i jedna...

Read Full Post »

Pratite uživo prijenos sa kamere Kaštela

Posted by Sibenik Meteo on March 11, 2018 at 10:40 AM Comments comments (0)

Od danas ste na našem portalu u mogućnosti pratiti uživo prijenos sa kamere smještene u Kaštel Sućurcu koja je usmjerena prema zapadu i u lijevom kutu se može vidjeti Marjan, u daljini na moru Čiovo, a slikom dominira nebom pa je možemo slobodno nazvati da je meteorološka kamera i da će u mnogome olakšati praćenje i prognoziranje vremena na ovim prostorima.


Vlasnik kamere je...

Read Full Post »

U nastavku dana jako jugo

Posted by Sibenik Meteo on March 11, 2018 at 6:15 AM Comments comments (0)

Jadranu se sa sjeverozapada približila dolina s frontalnim poremećajem pa se u narednim satima očekuje jačanje juga na umjereno jako i jako,a kasno navečer i u noći očekuje se slabljenje uz kišu i lokalne neverine.


Meteoalarm je zbog vjetra za ovaj dio zemlje izdao narančasto vremensko upozorenje. Očekuje se jugo brzine do 65km/h, a udari se mogu penjati i do 110km/h!


Read Full Post »

Rss_feed