?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry


view:  full / summary

Tjedna prognoza: Za vikend ponovno pljuskovi

Posted by Sibenik Meteo on May 20, 2019 at 4:35 AM Comments comments (0)

Prostrano i plitko ciklonalno polje i jutros nad Jadranom podržava promjenljivo i nestabilno vrijeme, a slične vremenske prilike očekuju nas do sredine tjedna kad će prolazno ojačati anticiklonalni greben po čijem rubu se u dane vikenda očekuje dolazak nove količine nestabilnog i vlažnog zraka sa sjeverozapada kontinenta.


I jutros uz pretežno oblačno i tiho vrijeme lokalno ima slabih pljuskova. dok su temperature zraka ugodne i kreću se od 16 do 19°C. U nastavku dana vrijeme bi se trebalo prolazno stabilizirati pa se uz djelomice sunčano vrijeme tek lokalno još u zaleđu očekuju slabi pljuskovi. Prema večeri ponovno će zapuhati slabo jugo, a temperature zraka biti će bez veće promjene u odnosu na jutrošnje i kretati se od 16 do 19°C.


Sutra od jutra ponovno promjenjivije pa se uz dosta oblaka očekuju lokalno slabi pljuskovi. Puhati će slabo do umjereno jugo uz temperature zraka od 15 do 19°C.


Srijeda i četvrtak donijeti će stabilnije vremenske prilike pa se uz djelomice sunčano vrijeme tek lokalno očekuju slabi pljuskovi, osobito od sredine dana u zaleđu. Puhati će slab vjetar jugozapadnih i zapadnih smjerova, a temperature zraka će biti u laganom porastu i kretati se od 14 do 20°C.


Petak uz pretežno sunčano vrijeme i slab jugozapadnjak donosi daljnji rast temperatura zraka koje će od jutarnjih 15 sredinom dana porasti do 21 uz obalu, u zaleđu i do 25°C.


Prema sadašnjim prognostičkim modelima prvi dio vikenda će u odnosu na drugi biti stabilniji pa se tijekom subote očekuje djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz slabo do umjereno jugo i temperature zraka od 15 do 21°C. U nedjelju se očekuje glavnina ovotjednog pogoršanje vremena uz kišu i pljuskove. Uz slabo jugo i jugozapadnjak, krajem dana buru i sjeverozapadnjak temperature zraka i dalje će biti ugodne i kretati se od jutarnjih 16 do maksimalno dnevnih 18°C.
Vikend prognoza: Promjenljivo uz lokalne pljuskove

Posted by Sibenik Meteo on May 17, 2019 at 4:10 AM Comments comments (0)

Plitko depresijsko polje koje se zadražav nad Jadranom i tijekom vikenda će podržavati promjenljivo vrijeme pa se uz izmjene sunčanih i oblačnih perioda lokalno očekuje slaba kiša i grmljavinski pljuskovi.


Jutros uz obalu prevladava pretežno sunčano i tiho vrijeme, dok je u zaleđu nakon vedrog vremena nastupio postupni razvoj dnevne naoblake koji će kao i u prethodna dva dana od sredine dana i osobito poslijepodne donijeti lokalne pljuskove. Vjetar će i dalje biti slab jugozapadnih smjerova, dok će navečer zapuhati slabo jugo. Temperature zraka će biti u laganom porastu i uz obalu će se kretati od 15 do 20, u zaleđu od 14 do 21°C.


Subota će donijeti promjenljivo i nestabilno vrijeme pa se već u drugom dijelu noći i tijekom jutra uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuju lokalno slabi pljuskovi i kiša. Uz slabo do umjereno jugo temperature zraka će se kretati od 14 do 20°C.


I u nedjelju nestabilno i promjenljivo uz izmjene sunčanih i oblačnih perioda. Lokalno se i to osobito u zaleđu od sredine dana očekuju povremeni pljuskovi koji mogu biti praćeni i grmljavinom. Puhati će umjereno jugo uz temperature zraka od 15 do 20°C.


Pred nama je promjenljiv proljetni vikend kojeg će obilježiti lokalne nstabilnosti, češće i na cijelom području tijekom subote.Olujna bura u nastavku dana u slabljenju

Posted by Sibenik Meteo on May 14, 2019 at 4:40 AM Comments comments (0)

Očekivano najavama prognoze tijekom protekle noći i jutra bura se sa zapada zemlje proširila i na šibensko područje gdje jutros ima olujne udare koji dostižu brzine i do 95km/h koliko je izmjereno na AMP Jezera i Šubićevac. Uz jaki vjetar i temperature zraka koje se kreću od 11 do 15°C osjet hladnoće je dosta izražen i iznosi svega kao da je 7°C.


Olujna, na udare i orkanska bura puše i na ostatku obale pogotovo zapadnije od Šibenika, a najjača je podno Velebita gdje je postaja na Paškom mostu izmjerila udar od 197, a u trajektnoj luci Prizna 188km/h! Zbog jake i olujne bure brojne prometnice su zatvorene kao i brodske i katamaranske linije.


U nastavku dana bura će se postupno smirivati pa će do večeri oslabiti na umjerenu do umjereno jaku. U narednoj noći trend slabljenja će se nastaviti pa će sutra okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak.


I dalje će uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme biti prohladno uz temperature zraka od 9 do 14°C.Tjedna prognoza: Nastavak nestabilnog i prohladnog vremena

Posted by Sibenik Meteo on May 13, 2019 at 3:45 AM Comments comments (0)

Okružena sa svih strana poljem visokog tlaka ciklona nad Tirenskim morem sporo se premješta na jugoistok pri čemu je gotovo blokirana nad ovom regijom. Zapadnije od nas zbog velike razlike u tlaku zraka između anticiklone i ciklone je i prilično vjetrovito pa jutros olujni sjeverni vjetar ruši stabla na širem zagrebačkom području. Polje sniženog tlaka zraka nad našom regijom zadržati će se cijeli tjedan pa će se nastaviti nestabilno i promjenljivo vrijeme uz česte pljuskove. Malo stabilnije vrijeme očekuje nas petka kad će se glavnina vlažnog i nestabilnog zrak premjestiti zapadnije od nas.


Jutros na našem području prevladava oblačno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove, a slične vremenske prilike očekuju nas i u nastavku dana. Bura se postupno probija prema jugu i od sredine dana će jačati na umjereno jaku, na udare i jaku pa će sa njom pritjecati i sve svježi zrak uz temperature zraka od 10 do 14°C.


Sutra i u srijedu prevladavati će umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz povremene slabe pljuskove. Bura će i sutra na udare biti jaka i vrlo jaka a zatim će u srijedu postupno slabiti i okrenuti na slab sjeverozapadnjak. Temperature zraka neće se bitnije mjenjati u odnosu na prethodne dane pa će i dalje biti svježe za doba godine uz temperature zraka od 8 do 15°C.


Od četvrtka pa do kraja tjedna očekuje nas malo stabilnije vremenske prilike pa se uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme tek lokalno očekuje slaba kiša ili grmljavinski pljusak. Zapuhati će slab do umjeren vjetar južnih i jugozapadnih smjerova koji će donijeti i postupni povratak topline uz temperature zraka od 14 do 20°C koliko će se maksimalno mjeriti u danima vikenda.


Dakle pred nama je, osobito u prvom dijelu, prema vremenskim prilikama gotovo jesenski tjedan koji će se od petka postupnom stabilizacijom vratiti u proljetne okvire.Primošten dobio još jednu atraktivnu kameru

Posted by Sibenik Meteo on May 11, 2019 at 7:00 AM Comments comments (0)

Primošten je dobio novu atraktivnu kameru smještenu na plaži Mala Raduča koja je usmjerena na zapad, a panorama sa pogledom na pučinu u kombinaciji sa plažom dodatno će promovirati ovo poznato turističko središte. Osim u promidžbi poslužiti će i u praćenju meteoroloških prilika posebice nevera koje prilaze s mora.


Montažu web kamere izvršila je firma MTI-SAT, a u vlasništvu je portala Primošten Plus. Usluge servera osigurala je udruga Šibenik Meteo, a slika koja se obnavlja svakih 5 minuta može se uz ostale primoštenske kamere pratiti klikom na ovaj link.

Vikend prognoza: U nedjelju novi val oborina i nestabilnosti

Posted by Sibenik Meteo on May 10, 2019 at 4:40 AM Comments comments (0)

Jučerašnje prolazno pogoršanje vremena koje je uz umjereno do umjereno jako jugo tek lokalno donijelo i slabe oborine udaljilo se od naših krajeva pa jutros na Jadranu prevladava pretežno sunčano vrijeme uz visoku prozirnu naoblaku i slab vjetar jugozapadnih i zapadnih smjerova. U kotlinama zaleđa rano jutros je lokalno bilo i magle koja je sa prvim sunčevim zraka iščezla pa su trenutno na cijelom području županije temperature zraka ugodne i kreću se od 17 do 21°C.


Stabilizacija vremenskih prilika je kratkotrajnog karaktera jer se već u drugom dijelu vikenda očekuje izraženije pogoršanje vremena koje će se zatim nastaviti i u prvom dijelu narednog tjedna.


U nastavku dana zadržavati će se pretežno sunčano vrijeme uz visoku prozirnu naoblaku. Uz slab zapadnjak i jugozapadnjak temperature zraka će se kretati od 17 do 21°C.


I sutra veći dio dana očekuju nas slične vremenske prilike, odnosno prevladavati će pretežno sunčano uz visoku prozirnu naoblaku. Prema večeri sa mora će se postupno jače naoblačiti, a kasno navečer i u noći na nedjelju očekuje se kiša i lokalni grmljavinski pljuskovi. Zapuhati će slabo jugo uz temperature zraka od 15 do 20°C.


Nedjelja donosi glavninu ovotjednog pogoršanja vremena pa se uz oblačno vrijeme očekuje kiša i grmljavinski pljuskovi. Slabo do umjereno jugo od jutra će  postupno zamjeniti levanat, a zaim i bura bura koja će od sredine dana jačati i širiti se sa zapada županije prema jugu i do večeri na cijelom području zapuhati umjerena do umjereno jaka. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane neznatno će se sniziti i kretati će se od 14 do 16°C.

Tjedna prognoza: Sredinom i krajem tjedna nove nestabilnosti

Posted by Sibenik Meteo on May 6, 2019 at 4:40 AM Comments comments (0)

Ciklona koja nam je na početku svibnja donijela dašak zime uz lokalno obilnije grmljavinske pljuskove, a u gorju i snijeg, udaljava se od Jadrana prema jugoistoku nad kojim se očekuje jačanje grebena anticiklone. Stabilizacija vremena će biti kratkotrajna jer se sredinom tjedna sa zapada očekuje dolazak nove oslabljenje fronte koja će donijeti uz dosta oblaka tek prolazno slabe oborine. Nakon prolaznog poboljšanja u petak i subotu u drugoj polovici vikenda izgledno je novo pogoršanje uz prodor hladne fronte i formiranje ciklone.


U nastavku dana slijedi nam postupna stabilizacija vremenskih prilika uz djelomice, prema večeri i pretežno sunčano vrijeme. Puhati će i dalje umjerena do umjereno jaka bura uz temperature zraka od 8 do 14°C.


Sutra će prevladavati pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu buru i tramontanu. Temperature zraka će biti u laganom porastu i kretati će se od jutarnjih 7 do maksimalno dnevnih 16°C.


Približavanje oslabljenog frontalnog poremećaja u drugom dijelu srijedu donijeti će uz slabljenje bure i tramontane te okretanje vjetra na slab jugozapadnjak i jugo i postupni porast naoblake, a slične vremenske prilike uz malu mogućnost za poneki slabi pljusak očekuju nas i u četvrtak. Temperature zraka u srijedu neće se bitnije mijenjati ali jugo će u četvrtak donijeti porast jutarnjih temperatura zraka uz dnevni hod od 14 do 17°C.


U petak i u prvom dijelu subote pretežno sunčano uz slabe vjetrove zapadnih i jugozapadnih smjerova. Temperature zraka će i dalje biti u laganom porastu i kretati će se od 14 do 19°C.


Okretanje juga i postupni porast naoblake u drugom dijelu subote uvod je u pogoršanje vremena koje će glavninom nastupiti tijekom nedjelje kada se uz pretežno oblačno vrijeme očekuje kiša i grmljavinski pljuskovi. Nakon juga prolazom fronte zapuhati će bura sa kojom će i osvježiti uz temperature zraka od 12 do 17°C.


Dakle razdoblje nestabilnog i promjenljivog vremena nastaviti će se i u ovom tjednu pri čemu se manje pogoršanje vremena očekuje sredinom tjedna, a nešto izraženije i ne toliko hladno kao ovo današnje na njegovom samom kraju.Vikend prognoza: Nestabilno uz oborine, u nedjelju uz buru osjetno hladnije

Posted by Sibenik Meteo on May 3, 2019 at 4:20 AM Comments comments (0)

Približavanje hladne zračne mase sa sjevera kontinenta ovoga vikenda će donijeti kulminaciju nestabilnog vremenskog razdoblja. Nakon jučerašnjeg prolaznog poboljšanja koje je obilježio sunčan i topao dan u noći je na Jadranu vjetar uz naoblačenje i pad tlaka zraka okrenuo na slabo jugo. Uvod je to formiranje ciklone koja će tijekom vikenda i to osobito u njegovom drugom dijelu donijeti izraženiju promjenu vremena uz oborine i zahlađenje.


Jutros na Jadranu prevladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz slabe lokalne pljuskove. Temperature zraka uz slabo jugo kreću se od 16 do 18°C. U nastavku dana očekuju nas slične vremenske prilike, odnosno prevladavati će djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku, a uz slabo jugo temperature zraka će biti ugodne i kretati se od 16 do 18°C.


I sutra nas očekuje slične vremenske prilike osim što će uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme kiša i lokalni grmljavinski pljuskovi biti u odnosu na danas češći. Puhati će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a temperature zraka će biti tek naznatno niže.


Nedjelja će donijeti dodatno pogoršanje vremena uz pretežno oblačno vrijeme i kišu, a lokalno može biti i izraženijih grmljavinskih nestabilnosti praćenih tučom. U noći i tijekom dana na jugu županije puhati će slabo jugo i levanat, a na zapadu će se od jutra sa sjevernog Jadrana postupno proširiti umjereno jaka na udare i jaka bura koja će do večeri uz zahlađenje zapuhati na cijelom području pa će ovisno o smjeru vjetra i temperature zraka biti raznolike, odnosno u krajevima pod burom biti će osjetno hladnije uz temperature zraka od 7 do 12,  pod jugom od 12 do 15°C.


U nedjelju je pred nama izraženije pogoršanje vremena uz snijeg u gorskim dijelovima zemlje koji će u kombinaciji uz jaku buru na obali donijeti i brojne probleme u odvijanju prometa.
Tjedna prognoza: Za vikend mini povratak zime

Posted by Sibenik Meteo on April 29, 2019 at 4:40 AM Comments comments (0)

Plitko ciklonalno polje koje se nalazi nad Jadranom i jutros podržava neestabilne vremenske prilike pa uz djelomice do pretežno oblačno vrijeme lokalno ima pljuskova, a tijekom prethodne noći bilo je i izraženijih grmljavinskih nevremena. Polje izjednačenog ili malo sniženog tlaka zraka zadražati će se nad nama gotovo cijeli ovaj tjedan, a u danima vikenda se zbog pritjecanja osjetno hladnijeg zraka sa sjevera kontinenta očekuje uz formiranje ciklone dodatno pogoršanje vremena uz lokalno obilnije oborine, a u višem gorju i snijeg.


Pred nama je tako pravo proljetno promjenljivo vrijeme u česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda, povremenu kišu i lokalne grmljavinske pljuskove.  Drugi dio subote te osobito nedjelja će pod utjecajem ciklone donijeti jače naoblačenje uz lokalno obilnije oborine i izraženija grmljavinska nevremena.


Do četvrtka vjetar će uglavnom biti slab zapadnih i sjeverozapadnih smjerova, a zatim će okrenuti na slabo do umjereno jugo. U nedjelju će zbog prodora hladnog zraka zapuhati umjereno jaka, na udare i jaka bura.


Temperature zraka do nedjelje će biti bez veće promjene i kretati će se od 10 do 18°C. Prodor hladnog zraka sa sjevera kontinenta u nedjelju će donijeti zahlađenje uz osjetno niže temperature zraka koje će se kretati od 7 do 11°C.


Dakle pred nama je tjedan promjenljivog i nestabilnog vremena koje će kulminirati jačim pogoršanjem i zahlađenjem u drugom dijelu vikenda.
Vikend prognoza: Promjenljivo uz pljuskove i nevere

Posted by Sibenik Meteo on April 26, 2019 at 4:20 AM Comments comments (0)

Anticiklonalno polje nad Jadranom postupno slabi, a sa zapada kontinenta približava se dolina s hladnom frontom koja će donijeti kraj pašjunskog iznadprosječno toplog i uz saharski pijesak i prašinu sumagličastog razdoblja. Iako će frontalni prolaz biti brzopotezan i prolaznog karaktera dolazak osjetno hladnijeg i svježijeg oceanskog zraka u drugom dijelu vikenda formirati će visinsku ciklonu nad kopnenim dijelom regije pa su osim ove večeri i noći pljuskovi i nevere ponovno mogući tijekom nedjelje.


Približavanje frontalnog poremećaja jutros je pojačalo jugo koje okreće na oštro i na moru puše i do 5 Bft. Uz visoku prozirnu naoblaku prevladava djelomice do pretežno sunčano i iznadprosjeka toplo vrijeme uz temperature zraka od 21 do 24°C.


U nastavku dana sa zapada će doći do postupnog porasta naoblake, a tijekom večeri očekuju se prvi pljuskovi i lokalna grmljavinska nevremena. Slične vremenske prilike očekuju nas i tijekom noći, a odmicanje fronte na istok tijekom jutra donijeti će raskidanje naoblake uz pretežno sunčano vrijeme u nastavku dana. Umjereno do umjereno jako oštro i jugozapadnjak tijekom večeri će postupno oslabiti i okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak, a sutra na zapadnjak, navečer slabu buru. Nabijanje topline uslijed približavanja fronte nastaviti će se do večernjih sati pa će se danas maksimalne temperature zraka kretati od 24 do 27°C. Prolazom fronte prodrijeti će i osjetno svježi zrak pa će se tijekom subote temperature zraka kretati od 12 do 17°C.


Utjecaj visinske ciklone u nedjelju ponovno donosi nestabilnije vremenske prilike uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda te lokalne pljuskove i nevere. Vjetar će biti promjenljiv i nakon slabe bure koja se očekuje u noći sa subote na nedjelju tijekom dana će okrenuti na slabe južne i jugozapadne smjerove. Temperature zraka neće se bitno promjeniti u odnosu na subotu i kretati će se od 11 do 19°C.
Rss_feed