?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry


view:  full / summary

Vakula: Narednih dana povratak ljeta

Posted by Sibenik Meteo on August 15, 2018 at 7:00 AM Comments comments (0)

Tijekom dana atmosfera će se postupno stabilizirati, ali će još ponegdje biti kiše i grmljavine, osobito u noći i prijepodne u istočnijim i južnijim krajevima, pišu Dragoslav Dragojlović i Zoran Vakula za HRT.


Od četvrtka stabilnije i sunčanije, sve češće i vruće, uz ...

Read Full Post »

Accuweather izdao prognozu za jesen

Posted by Sibenik Meteo on August 15, 2018 at 5:40 AM Comments comments (0)

Američki privatni meteo servis Accuweather koji se pokazao izuzetno preciznim u posljednjim godinama pa primjerice i ovog ljeta kada je za naše područje potpuno suprotno od državnih prognoza najavio prosječno ljeto sa oborinama iznad prosjeka izdao je sezonsku prognozu za jesen kakvu možemo očekivati u Europi.


Kako se može vidjeti iz priložene slike veći dio Mediterana uključujuć...

Read Full Post »

Od sutra stabilizacija vremena

Posted by Sibenik Meteo on August 15, 2018 at 5:10 AM Comments comments (0)

Pod utjecajem jučerašnjeg frontalnog prolaza i blagdansko jutro započelo je uz pretežno oblačno vrijeme i povremenu slabu kišu i pljuskove. Na otvorenom moru i bliže talijanskoj obali i dalje je nestabilnije uz lokalno izraženije neverine. Uz slab vjetar sjevernih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka se kreću od 23 do 29°C.


I u nastavku dana prevladavati će djelomice do umjere...

Read Full Post »

Nevrijeme zahvatilo i ostatak Dalmacije

Posted by Sibenik Meteo on August 14, 2018 at 1:50 PM Comments comments (0)

Nakon što je grmljavinsko nevrijeme u jutarnjim satima zahvatilo sjeverni Jadran i sjevernu Dalmaciju sredinom dana proširilo se na srednju Dalmaciju i srednjodalmatinski akvatorij, piše Dalmacija danas.


Najjače nevrijeme prošlo je između Hvara i Korčule gdje s...

Read Full Post »

Jutros jaki grmljavinsko-oborinski razvoji

Posted by Sibenik Meteo on August 14, 2018 at 4:15 AM Comments comments (0)

Uslijed premještanja frontalnog poremećaja preko Jadrana jutros je na širem području od Zadra do Šibenika došlo do jakog razvoja grmljavinsko-oborinskog sustava koji lokalno donose i obilnije pljuskove.


Sustav je najitenzivnije zahvatio zapad županije gdje je u Putičanjima do ovih trenutaka izmjereno 33 litre kiše po metru četvornome. U Pirovcu AMP je do 10h izmjerila 11, u Jezerima 7, a u...

Read Full Post »

Nestabilno u danima pred blagdan Velike Gospe

Posted by Sibenik Meteo on August 13, 2018 at 4:15 AM Comments comments (0)

Jadranu se u sklopu ciklone koja se središtem nalazi na sjeveru kontinenta približava njezina pripadajuća hladna fronta koja će sutra prolazno donijeti lokalno izraženija grmljavinska nevremena, a nestabilno uz mogućnost za pokoji pljusak ili neverin može biti i na sami blagdan Velike Gospe koji osim po velikom vjerskom značenju po tradiciji slovi kao prekretnica ljeta i razdoblje od kada nas polako napuštaju vrućine i ulazak u ...

Read Full Post »

Spektakal na nebu: Prezidi donose meteorsku predstavu

Posted by Sibenik Meteo on August 12, 2018 at 4:55 AM Comments comments (0)

Ljeto nam donosi najpoznatiju nebesku meteorsku predstavu. Ove godine nam Mjesec svojim sjajem neće smetati da vidimo i najslabije meteore, piše Zvjezdarnica.


Svake godine Zemlja presijeca stazu kometa Swift – Tuttle i tada se na nebu vide meteori Perzeidi. To se događa u noći 12. na 13. kolovoza...

Read Full Post »

Drugi dio vikenda donosi ugodnije temperature

Posted by Sibenik Meteo on August 10, 2018 at 2:00 AM Comments comments (0)

Nad Jadranom se zadržava polje povišenog tlaka zraka, a istodobno sa zapada približava se frontalni poremećaj koji će tijekom vikenda proći sjevernije od naših krajeva i u manjoj mjeri utjecati na vrijeme kod nas.


Jutros na našem području prevladava vedro vrijeme uz slab vjetar istočnih smjerova. Kao i prethodnih dana i danas će prevladavati pretežno sunčano vrijeme, dok u z...

Read Full Post »

U narednim danima sve toplije

Posted by Sibenik Meteo on August 8, 2018 at 4:35 AM Comments comments (2)

Približavamo se vrhuncu toplinskog vala koji će kako je i najavljeno nastupiti u naredna dva do tri dana kad će temperature zraka u odnosu na dosadašnje porasti za dodatna dva do tri stupnja, odnosno prijeći će i uz obalu i u zaleđu maksimalne dnevne vrijednosti od 35°C što je po definiciji vrući dan.


I noćne temperature zraka neće biti ništa ugodnije pa će se uz obalu ...

Read Full Post »

Tjedna prognoza: Prema vikendu sve toplije

Posted by Sibenik Meteo on August 6, 2018 at 4:35 AM Comments comments (0)

Ciklona nad Atlantikom u kombinaciji sa svojim pripadajućim frontama koje će se sa zapada približavati kontinentu te anticiklona na istoku uvjetovati će ovoga tjedna nad većim dijelom starog kontinenta stabilno i vruće vrijeme. Kako će se frontalni poremećaj u drugom dijelu tjedna približavati Jadranu u danima vikenda pojačati će se pritjecanje toplijeg zraka na našim prostorima.


Read Full Post »

Rss_feed