Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry


view:  full / summary

Pratite večerašnji prolaz ISS-a iznad Jadrana

Posted by Sibenik Meteo on April 4, 2020 at 4:35 AM Comments comments (0)

Naš poznati astronom Ante Radonić putem društvene mreže pozvao je sve one koji su u mogućnosti i imaju pogled s prozora i balkona na jug da večeras na nebu prate prolaz ISS-a tj. Međunarodne svemirske postaje koja će iz 20h na visini od 280 do 460km preletiti iznad Jadrana.


"Večeras će Međunarodna svemirska postaja proći iznad Jadrana! Lijepo će se vidjeti iz svih krajeva Hr...

Read Full Post »

Rekordni travanjski minusi

Posted by Sibenik Meteo on April 4, 2020 at 3:30 AM Comments comments (0)

Mraz koji nas je zahvatio u četvrtak i nešto slabije u petak oborio je rekorde u minimalnoj izmjerenoj temperaturi zraka u travnju na mnogim lokacijama u zemlji, osobito u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj.


Iznimnih je "minusa" bilo i bliže moru, primjerice u Zemuniku, a još su češći i žešći bili oni pri tlu. Također u većini mjesta među najnižima u znanoj povi...

Read Full Post »

Zbog bure problemi u odvijanju prometa

Posted by Sibenik Meteo on April 4, 2020 at 2:50 AM Comments comments (0)

Na autocesti A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine 40 km na sat zbog jakog vjetra, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).


Na Jadranskoj magistrali (DC8 između Senja i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), zbog bure.


U ostalom dijelu zemlje, ugla...

Read Full Post »

Vikend prognoza: Stabilno i sve toplije

Posted by Sibenik Meteo on April 3, 2020 at 4:25 AM Comments comments (0)

Umjerenog mraza bilo je i protekle noći u kotlinama zaleđa gdje se na drniškom i kninskom području minimalna temperature zraka spustila i do -3°C dok je uz obalu slabog mraza bilo tek lokalno na području donjeg toka rijeke Krke, od Skradina do Zatona.


Pogledom na sinoptičku kartu vidljivo je da se nad Jadranom zadržava polje srednjeg tlaka zraka. Sjeveroistočnije od nas nalazi se jaka anticklon...

Read Full Post »

20 osoba nastradalo pri udaru munje u dalekovod

Posted by Sibenik Meteo on April 2, 2020 at 2:25 PM Comments comments (0)

Jučerašnji udar munje u dalekovod visokonaponske mreže u predgrađu glavnog grada Konga Brazzaville uzrokovao je otkidanje vodiča pod naponom i njegov pad na kuće i ulice.


Kako prenose tamošnji mediji jedan od vodiča pao je na kuću u kojoj su nastradle tri osobe, a ostali su nastradali pri padu drugog vodiča na ulicu ili prilikom spašavanja nastradalih.


Read Full Post »

Agrometerologija: Zemlja suha kao barut

Posted by Sibenik Meteo on April 2, 2020 at 7:10 AM Comments comments (0)

Nakon siromašne zime po pitanju oborina niti proljeće nije donijelo veću promjenu pa se sušno razdoblje nastavilo, a sudeći prema najavama prognostičkih modela koji ne prognoziraju skoru kišu suša će biti sve veći problem.


Koliko je situacija alarmantna pokazuju i mjereni podaci sa agrometeorološke postaje

Read Full Post »

Proljetni snijeg iznenadio veliki dio Europe

Posted by Sibenik Meteo on April 2, 2020 at 3:25 AM Comments comments (0)

Snijeg koji je prekjučer padao na širem šibenskom području, a jučer na dubrovačkom ovih dana iznenadio je i mnoge druge zemlje u kojim je njegovo padanje u proljeće posve neuobičajno.Brda u okolici Dubrovnika 01.04.2020., foto: Mark Thomas


Read Full Post »

Mraz: U Zagori pri tlu i do -5 stupnjeva

Posted by Sibenik Meteo on April 2, 2020 at 1:30 AM Comments comments (0)

Bura koja se utišala jučer u drugom dijelu dana u kombinaciji s vedrom noći jutros je rezultirala s mrazom koji osim što je zahvatio zaleđe spustio se lokalno i do obale.


Prema mjerenjima najnižih -5°C u županiji izmjereno je na 5cm iznad tla na agrometerološkoj postaji Miljevci dok je na ostalim AMP-ovima najhladnije bilo u Drnišu gdje je izmjereno -3.4, odnosnu u Kninu -3.3°C. Minim...

Read Full Post »

Sutra i prekosutra mraz zatim suho i sve toplije

Posted by Sibenik Meteo on April 1, 2020 at 1:35 PM Comments comments (0)

Slabljenje bure u kombinaciji s vedrom noći sutra ujutro rezultirati će lokalno s mrazom koji je izgledniji u zaleđu gdje može biti i izraženiji pri čemu se minimalna temperature zraka pri tlu može spustiti i do -4°C. Slabog mraza lokalno može biti i uz obalu gdje će se minimalna temperature zraka kretati od 0 do 4°C. Nakon hladnog jutra uz pretežno vedro vrijeme i slab vjetar zapadnih smjerova maskimalne dnevne temper...

Read Full Post »

Bura zatvorila dio cesta za kamoine

Posted by Sibenik Meteo on April 1, 2020 at 4:40 AM Comments comments (0)

Zbog jake bure koja puše nad podvelebiskom dijelu Jadrana samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 između čvorova Maslenica i Posedarje (obilazak za ostale je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina), DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most.


Na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp pri...

Read Full Post »

Rss_feed