?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry


view:  full / summary

More i dalje ugodno toplo

Posted by Sibenik Meteo on August 23, 2019 at 8:05 AM Comments comments (0)

Danas i u danima vikenda prognoze nisu baš obečavajuće za kupače koji bi na koncu klimatološkog ljeta još htjeli uživati u čarima kupanja jer se očekuje promjenljivije vrijeme uz dosta oblaka.


Ipak najvažnije je da u narednom razdoblju neće nastupiti znatnije pogoršanje vremena ili hladan prodor uz buru koji bi znatnije smanjio današnje više nego ugodne temperature mora...

Read Full Post »

Vikend prognoza: Promjenljivo uz dosta oblaka

Posted by Sibenik Meteo on August 23, 2019 at 4:40 AM Comments comments (0)

Dolina s oslabljenim frontalnim poremećajem premješta se sjevernije od Jadrana na kojem jutros prevladava djelomice do pretežno oblačno vrijeme uz visoku i srednju naoblaku. Uz slab vjetar zapadnih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka su visoke i kreću se od 26 do 30 u zaleđu i od 29 do 31°C uz obalu.


U nastavku dana prevladavati će slične vremenske prilike pa se uz dosta visoke i sredn...

Read Full Post »

Meteoalarm: Danas iznimno visoke temperature zraka

Posted by Sibenik Meteo on August 23, 2019 at 3:20 AM Comments comments (0)

Toplinski val na ovim prostorima se nastavlja, a prema prognozama danas će biti još izraženiji pa je Meteoalarm za obalni dio Dalmacije izdao narančasto vremensko upozorenje u kojem se navodi da dnevna maksimalna temperatura zraka može ići i do 33, noćna se neće spuštati ispod 26°C.


Za dubrovačko područje zbog iznimno visokih noćnih temperatura zraka koje se neće spu...

Read Full Post »

Zagreb pogodilo jako grmljavinsko nevrijeme

Posted by Sibenik Meteo on August 22, 2019 at 8:35 AM Comments comments (0)

Danas oko podnevnih sati šire zagrebačko područje pogodilo je jako i lokalno grmljavinsko nevrijeme. Mnogi izjavljuju da je riječ o jednom od jačih grmljavinskih oluja čije su munje udarale po zemlji i kućama uz silovitu grmljavinu i prasak. Kako javljaju mediji zbog udara munje na dvije kuće izbio je i požar. Na vrhuncu nevremena oko 13h grmljavinski senzori izmjerili oko 1600 udara munja, dok se ukupan zbroj od 10 do 13h sati kre&#...

Read Full Post »

Zanimljivost: U kolovozu snijeg pada u cijelom svijetu

Posted by Sibenik Meteo on August 22, 2019 at 6:10 AM Comments comments (0)

Kolovoz koji je na sjevernoj zemljinoj polutki posljednji ljetnji, a na južnoj klimatološki zimski mjesec poznat je i kao mjesec u kojem snijeg pada i na jednoj i drugoj polutki.


Vijesti o snježnim oborinama ovih dana pristižu iz daleke Australije i Novog Zelanda, kutka zemlje gdje je gotovo rijetkost da pada. Na visokim i hladnim južnoameričkim Andama, te dublje na jug tog kontinenta također je krajem k...

Read Full Post »

Neugodno topla noć: Fenska bura podignula temperature

Posted by Sibenik Meteo on August 22, 2019 at 4:35 AM Comments comments (0)

Premještanje oslabljenog frontalnog poremećaja sjevernije od Jadrana jučer u poslijepodnevnim satima rezultiralo je jakim razvojom vertikalnih i olujnih oblaka u zaleđu koji su području Bukovice donijeli i do 10 litara kiše po metru četvornome, koliko je izmjerila AMP u Kistanjama.


Prema večeri na cijelom području zapuhala je umjerena do umjereno jaka bura koja je znatno podignula prašinu ...

Read Full Post »

Amazona nestaje u plamenu

Posted by Sibenik Meteo on August 21, 2019 at 1:50 PM Comments comments (0)

Najveću svjetsku prašumu od prošlog četvrtka zahvatilo je čak 9500 požara što je 83% više požara nego što ih je zabilježeno tijekom 2018 godine.


Svjetski mediji javljaju da je dim od požara zamračio dnevno svijetlo stanovnicima San Paula koji se u ponedjeljak iako se nalazi 2700km udaljen od požarišta usred dana našao u mraku.


Read Full Post »

Australija ove godine obiluje sa snijegom

Posted by Sibenik Meteo on August 21, 2019 at 4:00 AM Comments comments (0)

Australija je kontinent koji se nalazi u tri klimatska pojasa i to uglavnom u tropskom i sutropskom dok je samo krajnji jug i otok Tasmanija u području umjerene klime pa je pojava snijega rijetka i neobična pojava. Međutim ove zime tamošnji mediji izvještavaju o učestaloj pojavi snijega i to ne samo na južnim planinama već i na područjima gdje nije padao već nekoliko desetljeća, odnosno od 50-tih godina prošlog...

Read Full Post »

Od danas u Zagori lokalno grmljavinski razvoji

Posted by Sibenik Meteo on August 21, 2019 at 2:25 AM Comments comments (0)

Frontalni sustav koji se svojom glavninom premješta sjevernije od Jadrana neće bitnije utjecati na vrijeme kod nas ali ipak razdoblje posve stabilnog vremena osobito za zaleđe od danas završava.


Jutros na našem području prevladava vedro i tiho vrijeme uz temperature zraka od 20 do 27°C. U nastavku dana očekuju nas slične vremenske prilike, a samo na krajnjem sjeveru županije uz umjeren raz...

Read Full Post »

More je uglavnom dobro i ugodno za kupanje

Posted by Sibenik Meteo on August 20, 2019 at 7:35 AM Comments comments (0)

Prema podacima dobivenim s automatskih sondi za mjerenje temperature mora koje se mogu pratiti u realnom vremenu na ovom linku na šibenskom području njegova temperatura i dalje je ugodna za kupanje i kreće se od 24 do 25°C. Obzirom da vjetra gotovo da nema valovitost je mala ili je more mirno.


Zavod za javno zdrastvo danas je objavilo kakvoću mora koj...

Read Full Post »

Rss_feed