?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Vikend prognoza: Stabilno i ugodno toplo

Posted by Sibenik Meteo on April 20, 2018 at 4:35 AM

Pod utjecajem anticklone našla se gotovo čitava Europa pa je stabilno i pretežno vedro vrijeme mnogim krajevima vrijeme jučer donijelo gotovo ljetne temperature zraka.


U Njemačkoj, Nizozemskoj, Danskoj i Velikoj Britaniji jučer su temperature zraka sredinom dana dosegnule gotovo 30°C pa su u mnogim mjestima oboreni temperaturni rekordi za mjesec travanj.


Stabilne vremenske prilike obilježiti će i vikend pa se očekuje pretežno sunčano vrijeme uz povremenu visoku prozirnu naoblaku. Danas će još puhati slabi vjetrovi sjevernih i sjeverozapadnih smjerova pa će temperature za stupanj do dva biti više nego jučer i kretati se od 18 do 28°C.


Sutra i u nedjelju okretanjem vjetrova na jugozapadne i zapadne smjerove i pristizanjem svježeg i rashlađenog zraka sa mora temperature zraka će se sniziti i kretati između 12 i 21°C. Na moru će biti pojave sumaglice, lokalno magle i niske naoblake.


Pred nama je sunčan i ugodno topao vikend kojeg će mnogi iskoristiti za boravak na otvorenom i aktivnosti u prirodi, a kako su temperature mora na pojedinim lokacijama prešle 18°C vjerovatno i za prvo ovogodišnje kupanje.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments