?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Travanjsko ljeto u Europi

Posted by Sibenik Meteo on April 20, 2018 at 7:35 AM

Proteklih dana u većem dijelu Europe čini se kao da smo u ljetnim mjesecima, iako je prije mjesec dana još bila zima.


Kako je objavio Crometeo, nad većim dijelom Europe nalazi se prostrano anticiklonalno polje koje osigurava stabilno, sunčano i iznad prosječno toplo vrijeme. Jučerašnje temperature u mnogim krajevima zapadne i srednje Europe su gotovo dosegnule i vrućih 30 °C.


U gradu Lelystad u središnjoj Nizozemskoj jučer je izmjerena temperatura od 29,6 °C. Zanimljiv je podatak da je u cijeloj 2017. godini, dakle uključujući i cijelo ljeto, samo u jednom danu izmjerena temperatura viša od jučerašnje. Bilo je to 27. svibnja 2017. kada je izmjerena temperatura od 31,1 °C.


U Njemačkoj je u Trier-Petrisbergu izmjereno 29,3 °C, a u Belgiji (29,2 °C). U gradu Troyes, na sjeveru Francuske, također je danas izmjerena temperatura od 29,2 °C.


U Londonu je na meteorološkoj postaji St James Park jučer izmjereno čak 29,1 °C. O kakvoj je temperaturnom ekstremu riječ govori podatak da je prosječna maksimalna travanjska temperatura u Londonu 15,7 °C. U srpnju ona iznosi 23,6 °C.


Britanski Met Office je na Twiteru objavio podatak da je današnji dan najtopliji travanjski dan u Velikoj Britaniji od 1949. godine. Apsolutni travanjski temperaturni maksimum u Velikoj Britaniji je 29,4 °C.


I sljedećih nekoliko dana se nad većim dijelom našeg kontinenta očekuje iznadprosječno toplo vrijeme. Temperature će biti i do 10 °C više od prosjeka za početak treće dekade travnja.

Categories: Iz drugih medija

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments