?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Stabilno do kraja tjedna

Posted by Sibenik Meteo on July 9, 2018 at 4:25 AM

Jaka i prostrana Azorska anticiklona ovog ljeta uspješno zaustavlja vrući zraka da se sa obala pregrijane sjeverne Afrike, gdje se ovih dana temperature zraka penju preko 40°C, "prelije" do Jadrana. Istodobno otvoren je put hladnim prodorima sa sjevera kontinenta koji donose nešto nestabilnije vremenske prilike i buru.


Prvi dio tjedna donosi nam približavanje novog frontalnog poremećaja koji prema sadašnjim prognostičkim materijalima neće se probiti do Dalmacije već svojom glavninom proći zapadnije i sjeverozapadnije od nas pa se najveći dio tjedna očekuje stabilno i pretežno sunčano vrijeme.


U zaleđu od sredine dana lokalno se očekuje slabi do umjereni razvoji dnevne naoblake, a tijekom srijede i četvrtka povećane naoblake ali i mogućnosti za rijetke pljuskove ili neverine može biti na cijelom području. Prema vikendu i u danima vikenda prema sadašnjim prognostičkim materijalima ponovno će prevladavati pretežno sunčano vrijeme.


Vjetar će sa sjevernih i sjeverozapadnih smjerova sutra okrenuti na maestral, tijekom srijede zbog približavanja poremećaja na jugo i jugozapadnjak. Prolazom sustava u četvrtak i petak prolazno će zapuhati umjerena bura i sjeverozapadni vjetrovi, u danima vikenda maestral i jugozapadnjak.


Temperature zraka neće se bitnije mijenjati u odnosu na prethodne dane i kretati će se u višegodišnjim prosjecima za doba godine, od minimalnih 20 do maksimalnih 30°C za vikend.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments