?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: I dalje stabilno i suho

Posted by Sibenik Meteo on October 15, 2018 at 2:00 AM

Osim krajnjeg zapada koji se našao ili će naći pod djelovanjem ex-uragana Leslie i Michael veći dio Europe pod utjecajem anticiklone uživa u stabilnim vremenskim prilikama uz iznadprosječno visoke temperature zraka.


Zbog približavanja ostataka Leslie-a ali i sustava sa juga Italije koje će anticiklona dodatno oslabiti jutros nad našim područjem prevladava pretežno oblačno i tiho vrijeme. Zbog pretežno oblačne noći jutarnje temperature zraka su malo više u odnosu na prethodna jutra i kreću se od 16 do 18°C.


Danas i sutra pod utjecajem ovih oslabljenjih sustava očekujemo umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz slabu mogućnost za lokalni pljusak. Uz slabo jugo i jugozapadnjak temperature zraka će se kretati od jutarnjih 14 do 17, do maksimalno dnevnih 20 do 22°C.


I u srijedu nas očekuje djelomice do pretežno oblačno vrijeme, a jugo će u drugom dijelu dana zamjeniti slab sjeverozapadnjak i bura. Temperature zraka neće se bitnije mjenjati u odnosu na prethodne dane i kretati će se od 16 do 23°C.


Od četvrtka do kraja tjedna pod utjecajem stabilne anticiklone očekuje se pretežno sunčano vrijeme uz slabe vjetrove jugozapadnih i zapadnih smjerova, noću slaba bura i levanat. Temperature zraka će i dalje biti iznad prosjeka za doba godine i kretati će se od 14 do 24°C.


Stabilne vremenske prilike tako će se nastaviti i u ovom tjednu, a dojam stabilnog vremena neznatno će pokvariti djelomice do pretežno oblačno vrijeme u njegovom prvom dijelu.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments