Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

U petak vrhunac toplinskog vala

Posted by Sibenik Meteo on April 24, 2019 at 3:50 AM

Ciklona i njezina pripadajuća fronta odmaknuli su od Jadrana prema kojem ponovno jača greben anticiklone sa sjeveroistoka kontinenta, a  zbog sudara baričkih sustava i jutros je dosta vjetrovito vrijeme uz umjereno do umjereno jako jugo. Osim vjetra sa juga nam pritjeće i sve topliji zrak, a taj proces će se dodatno pojačati sutra te osobito u petak kada će nam se sa zapada kontinenta približiti frontalni poremećaj.


Danas u nastavku dana djelomice do pretežno sunčano i sumagličasto zbog zraka bogatog saharskim pijeskom i prašinom. Uz umjereno do umjereno jako jugo temperature zraka će se kretati od 16 do 20°C.


Sutra se očekuje pretežno sunčan i sumagličast dan uz umjereno jugo i temperature zraka koje će se kretati od 17 do 22, u zaleđu stupanj do dva toplije.


Petak nam uz dosta visoke naoblake donosi vrhunac toplinskog vala i maksimalne temperature zraka uz obalu do 23, u zaleđu do 26°C. Pritjecanje topline dodatno će se pojačati zbog dolaska u kasnim večernjim satima svježijeg i vlažnijeg zraka sa zapada kontinenta sa kojim će osim pljuskova i neverina nastupiti i osvježenje te okretanje vjetra na sjeverozapadne i sjeverne smjerove čime će se završiti sumagličasto pašjunsko razdoblje.


Meteoadriatic


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments