?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

I danas lokalno nevremena i grmljavina

Posted by Sibenik Meteo on June 17, 2019 at 3:25 AM

Jučer popodne i navečer silovito je nevrijeme pogodilo dijelove zemlje, tuča je razbijala aute po Slavoniji, jaka oluja s grmljavinom pogodila je Zagreb. U Novoj Gradiški pojavila se pijavica. IstraMet je javio da je radar munja u razmaku od dva sata registrirao čak 16.360 udara munja, prenosi Index.


Nevrijeme je zahvatilo i naš dio Zagore i to njezin najsjeverniji dio uz planinu Dinaru. Prema mjerenju AMP u Kijevu je uz grmljavinu praćenu tučom za kratko vrijeme palo 45 litara kiše po metru četvornome, a temperatura zraka se spustila sa 31 na 17°C.


I danas se, osobito od sredine dana u Zagori očekuju nestabilnosti i lokalno izraženija grmljavinska nevremena koja se mogu u posljepodnevnim satima proširiti i do dijela obale. Nakon umjerene bure koja je puhala prethodne noći tijekom dana vjetar će biti slab do umjeren promjenljivih smjerova, a prema večeri ponovno će okrenuti na slabu do umjerenu buru. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane neznatno će se sniziti i uz obalu se kretati do 31, u zaleđu do 33°C.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments