Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Vikend prognoza: Stabilno i malo toplije

Posted by Sibenik Meteo on October 4, 2019 at 2:25 AM

Dolina s hladnom frontom premjestila se s Jadrana na jugoistok, a sa sjeverozapada kontinenta ojačao je anticiklonalni greben pa jutros prevladava vedro vrijeme uz umjerenu buru i temperature zraka od 14 do 16°C. Ovog vikenda naši krajevi će se naći u polju sniženog tlaka zraka u kojem će se premještati oslabljeni frontalni poremećaji.


U takvim okolnostima danas će do kasnih popodnevnih sati prevladavti pretežno vedro vrijeme uz umjerenu buru i tramontanu koja će od sredine dana na moru i uz obalu okrenuti na sjeverozapadnjak. Navečer će sa zapada doći do postupnog porasta visoke i srednje naoblake ali i dalje uz suho vrijeme. Temperature zraka u odnosu na prethodno razdoblje biti će prohladne i kretati se od 14 do 18°C.


Sutra će u prvom dijelu dana prevladavati djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku, a lokalno može biti i slabih pljuskova. Bura će u noći prestati i tijekom dana okrenuti na slab jugozapadnjak i zapadnjak, da bi kasno navečer ponovno na cijelom području zapuhala umjerena do umjereno jaka. Temperature zraka će neznatno porasti i kretati se od 12 do 19 uz obalu, odnosno od 9 do 19°C u zaleđu.


U nedjelju će veći dio dana uz umjerenu do umjereno jaku buru i tramontanu prevladavati pretežno sunčano vrijeme, a prema večeri će doći do postupnog porasta naoblake. Temperature zraka u laganom porastu i kretati će se od 14 do 20°C.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments