Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Pratite večerašnji prolaz ISS-a iznad Jadrana

Posted by Sibenik Meteo on April 4, 2020 at 4:35 AM

Naš poznati astronom Ante Radonić putem društvene mreže pozvao je sve one koji su u mogućnosti i imaju pogled s prozora i balkona na jug da večeras na nebu prate prolaz ISS-a tj. Međunarodne svemirske postaje koja će iz 20h na visini od 280 do 460km preletiti iznad Jadrana.


"Večeras će Međunarodna svemirska postaja proći iznad Jadrana! Lijepo će se vidjeti iz svih krajeva Hrvatske. Ovo je zadnji visoki večernji prolaz za ovaj mjesec. Za Zagreb dostići će visinu od 57 stupnjeva iznad južnog obzora u 20:19 h. Proći će pored Venere u 20:18 h!


Ako imate prozor, balkon ili dvorište na južnoj strani, bit će jednostavno pogledati", napisao je poznati astronom koji je održao više od 500 javnih predavanja iz područja astronomije, astronautike i raketne tehnike te napisao više od 300 znastvenih-popularnih članaka i stalni je suradnik radio emisije Andromeda HRT-HR2 na svom FB profilu uz poziv da svi ostanemo doma.


Međunarodnu svemirsku postaju (eng. International Space Station - ISS), poput mnogih drugih umjetnih satelita moguće je vidjeti golim okom sa Zemlje. Služi kao istraživački laboratorij s mikrogravitacijskim uvjetima u kojima posada izvodi eskperimente s područja biologije, ljudske biologije, fizike, astronomije i meteorologije.



Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments