Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Kalendarski start jeseni uz promjenljivo i nestabilno vrijeme

Posted by Sibenik Meteo on September 21, 2020 at 1:50 PM

Jesen koja nam sutra u 15h i 30 minuta stiže i kalendarski ove godine starta kako i dolikuje tom godišnjem dobu u kojem krajevi uz Jadran u pravilu dobivaju i najviše od ukupnih godišnjih oborina.


Stabilna anticiklona koja nam je veći dio rujna osiguravala prave ljetne i na dane vruće vremenske (ne)prilike polako popušta što će sustavima koji dolaze s Atlantika omogućiti da dođu i do naših krajeva te time nakon dužeg sušnog razdoblja napokon će biti stvoreni uvjeti za promjenljivije vrijeme uz česte pljuskove i neverine.


Lokalnih nestabilnosti u obliku slabih pljuskova i povremene grmljavine bilo je već danas ali to je samo uvertira onoga što nas čeka u narednim danima. Najnestabilniji dani u tjednu biti će utorak i srijeda, odnosno nakon kraćeg predaha tijekom četvrtka i prvog dijela petka nastavak nestabilnosti slijedi u većem dijelu vikenda kada lokalno može biti i obilnijih oborina.


Okretanjem vjetra na sjeverne smjerova na prijelazu u novi tjedan doći će i do postupnog zahlađenja i pada temperatura zraka ali do tada uz temperature zraka koje će i dalje biti ugodne za doba godine dominirati će jugo koje će tijekom petka na udare biti i jako.


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments