Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Od sutra znatnija promjena vremena

Posted by Sibenik Meteo on December 1, 2020 at 4:40 AM

Zima koja je započela sa prvim satima današnjeg dana donijela nam je na startu mraz kojeg je bilo ponegdje i uz obalu. Razlog tome je slabljenje bure koja je u kombinaciji sa vedrim nebom omogućila idealne uvjete za noćno rashlađivanje pa je jutros prije izlaska prvih sunčevih zraka u kotlinama zaleđa temperatura zraka spustila se do -7°C, koliko je izmjereno u Kninu i Drnišu, odnosno -1 u Žaboriću i na Brodarici do nule u Šibeniku i Vodicama.


Anticiklonalno polje nad Jadranom polako slabi a nad Ligurskim morem očekuje se formiranje ciklone koja će nam u naredna dva dana donijeti znatnu promjenu vremena. U takvim okolnostima veći dio dana prevladavati će pretežno sunčano vrijeme dok tijekom večeri i noći očekuje se postupno naoblačenje. Uz slab levanat i buru, a na moru jugu zubato sunce će nas ugrijati do 10 u zaleđu i 12°C uz obalu i na otocima.


Sutra prvog dana dijelovanja ciklone prevladavati će oblačno vrijeme uz povremenu kišu. Puhati će umjereno jugo i levanat a sjevernije od Zadra bura koja će podno Velebita susnježicu i snijeg mjestimice nositi sve do obale. Noćne temperature zraka će biti u porastu dok one dnevne će biti bez veće promjene, odnosno kretati će se od 10 do 14°C.


Četvrtak prema prognostičkim materijalim donosi glavninu pogoršanja vremena pa će uz oblačno vrijeme i kišu lokalno biti i grmljavinskih pljuskova što može rezultirati i lokalno obilnijim oborinama. Umjereno jugo i oštro od sredine dana sa zapada će postupno zamjeniti slab do umjeren sjeverozapadnjak, a navečer slaba bura. Temperature zraka u odnosu na srijedu bez veće promjene.


Petak i veći dio subote donose prolaznu stabilizaciju vremena ali i dalje uz dosta promjenljivo vrijeme. U subotu će zapuhati umjereno jako jugo koje je uvod u novo pogoršanje vremena koje nam nastupa već u nedjelju.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments