Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Meteoalarm: Na moru jaka bura i jugo, u gorskim krajevima snijeg!

Posted by Sibenik Meteo on December 1, 2020 at 1:35 PM

Hladna fronta koja se sredinom dana sa sjeverozapada kontinenta premjestila nad Sredozemlje formirala je večeras nad Ligurskim morem ciklonu koja se brzo produbljuje. Njezino premještanje na istok već sutra će u široj regoji donijeti značajniju promjenu vremena i brojne probleme uzrokovane ekstremnim vremenskim prilikama.


Zbog toga Meteoalarm je za sutra ovisno o dijelu zemlje izdao niz vremenskih upozorenja od kojih je crveno i ujedno najopasnije na snazi u podvelebitskom primorju i gorskim krajevima. U podvelebitskom primorju sutra se tako očekuju udari bure i do 130km/h, a na preostalom dijelu sjevernog Jadrana i do 110km/h pa je za očekivati brojne probleme u odvijanju cestovnog i pomorskog prometa. Istodobno s druge strane Velebita u Lici kao i u Gorskom kotaru mjestimice će padati opasna ledena kiša ali i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača od 10 do 25cm pa je i tu za očekivati probleme u odvijanju cestovnog prometa.


Opasne poledice uzrokovane ledenom kišom koja se smrzava u dodiru sa tlom za očekivati je i u većem dijelu kopnenog dijela zemlje i to osobito u sjeverozapadnim krajevima.


Južnije od Zadra i to osobito na moru puhati će na udare olujno jugo čiji udari će dosezati brzine od 65km/h, a posebno upozorenje i to za cijeli Jadran izdano je zbog mogućnosti lokalno obilnije kiše i dnevne akumulacije od 30 do 40 litara po metru četvornome.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments