Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Zimski uvjeti u Gorskom kotaru, snijeg padao i na dijelu sjevernog Jadrana

Posted by Sibenik Meteo on December 2, 2020 at 4:50 AM

Tijekom noći ciklona sa Ligurskog mora počela je utjecati na vrijeme u većem dijelu zemlje, a kako je bilo i najavljeno u mnogim krajevima zbog ekstremnih vremenskih prilika uvedene su zabrane u odvijanju cestovnog i pomorskog prometa.


Kako piše HAK u Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje Hrvatske, Istre i Hrvatskog primorja mjestimice pada snijeg. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog magle vidljivost je smanjena ponegdje na cestama u unutrašnjosti. Zbog niskih temperatura moguća je i poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima.


Zimski su uvjeti na većini državnih cesta u Lici i Gorskom kotaru i dijelu Karlovačke i Zadarske županije, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II i državne ceste DC1 Čeglje-Grabovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin te DC3 Zdihovo-Kupjak-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica.


Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obratno.


Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.


Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Porozina-Brestova i Sumartin-Makarska, katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Split-Milna-Vis, Split-Hvar-V. Luka, Korčula-Hvar-Split; brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak i Zadar-Preko. Trajekt na liniji Šibenik-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Kaprije.


Jutros na šibenskom području prevladava oblačno vrijeme uz kišu. Prema mjerenjima AMP-ova u prosjeku je palo od 1 do 2 litre koliko je izmjereno na sjeveru županije, odnosno od 18 do 23 litre na jugu i otocima. Vjetar je južnije od rijeke Krke uglavnom istočnih, a na moru južnih smjerova, dok zapadno od kanjona puše levanat i bura. Temperature zraka su ovisno vjetru raznolike i kreću se od 2 na krajnjem sjeveru do 12°C na jugu županije.


U nastavku dana prevladavati će slične vremenske prilike, a jedina razlika je što će navečer jugo pojačati i proširiti se na cijelo područje.

 Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

1 Comment

Reply FgsICEBY
2:53 PM on December 2, 2020 
write an essay on myself persuasive writing essays writing an effective thesis statement