Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Jaki olujni sustav donio je rekordno obilne oborine

Posted by Darko on July 13, 2014 at 4:05 AM

Jutros je našu županiju zahvatilo jako grmljavinsko nevrijeme sa obilnim oborinama. Sustav koji se tijekom noći sa zapada primicao našim krajevima u rano jutro dodatno je ojačao i razvio se u šibenskom akvatoriju.


Uz intezivnu grmljavinu i mjestimice jak vjetar lokalno su pale i obilne oborine! Prema mjerenjima meteoroloških postaja najviše kiše palo je do ovih trenutaka na zapadu županije. Tako su zapadne vodičke i pirovačaka postaja izmjerile čak 58, odnosno 56 litra kiše po metru četvornome, što je gotovo dvostruko više od mjesečnog prosjeka za šibenski kraj u srpnju!


Šibenske postaje izmjerile su 28 litra kiše, ostale vodičke postaje preko 40, rogoznička 40, Žaborić 20, Miljevci 15, Drniš i Golubić 10 litara kiše...


Prema višegodišnjim mjerenjima koje provodi DHMZ na području Šibenika mjesečni srpanjski prosjek u oborinama iznosi 30 litara po metru četvornome, a s obzirom na jutrošnje količine u mnogim krajevima su pale očekivane mjesečne, odnosno iznadprosječne i rekordne oborine!


Olujni sustav u ovim trenucima polako jenjava iako u akvatoriju otoka Svetca i Visa još ima olujnog razvoja pa nije isključena nova kiša, posebice na jugu županije i otvorenom moru. U drugom dijelu dana ipak se očekuje postupno smirivanje vremena.


Pratite naša redovita izvješća.


foto: Tomislav Donđivić


foto: Goga Barać

foto: Goga BaraćCategories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments