Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Promjena vremana

Posted by Sibenik Meteo on November 1, 2016 at 3:30 PM

Vedra i tiha noć očekivano je rano jutros u kotlinama Zagore donijela niske temperature zraka koje su se lokalno spustile i do 0°C koliko je izmjereno na AMP Drniš i na državnoj postaji u Kninu.


U ostatku županije minimalne temperature zraka kretale su se od 2°C koliko je izmjereno u Bilicama i na Miljevcima, 4 u Skradinu, 5 u Dubravicama, Golubiću. Uz obalu temperature zraka kretatle su se od 4 u Vodicama do 9°C koliko je izmjereno u Rogoznici.


Mraz je zahvatio i obližnje sinjsko područje gdje su se temperature zraka spustile i do -3°C.


Ovakva situacija pogoduje pojavi inverzije pa su temperature zraka po visini tijekom noći bile u porastu što se može vidjeti po usporedbi minimalnih temperatura zraka izmjerenih u Drnišu i na Promini gdje su one na Promini bile za 8°C više od onih izmjerenih u kotlini.


U nastavku dana uživali smo u još jednom ugodnom jesenskom danu uz vedro i tiho vrijeme. Temperature zraka kretale su se ili prešle 20°C.


Sutra nam slijedi promjena vremena koja će biti uzrokovana hladnom frontom koja brzo napreduje sa zapada kontinenta. Već tijekom noći se očekuje postupni porast naoblake a pretežno oblačno vrijeme prevladavati će i u ostatku srijede. Lokalno može biti slabe kiše koja je ipak izglednija u večernjim satima.


Zapuhati će slabo do umjereno jugo uz temperature zraka od 9 do 16°C.


Glavnina frontalnog poremećaja očekuje se u prvom dijelu četvrtka kad lokalno može biti i obilnijih oborina a na moru i grmljavine. Jugo će prolaskom fronte okrenuti na buru koja će donijeti raskidanje naoblake u drugom dijelu četvrtka uz manje zahlađenje.


Petak će donijeti stabilne vremenske prilike uz pretežno vedro vrijeme i slabe vjetrove promjenjivih smjerova.


Prema sadašnjim prognostičkim materijalima za vikend će izmjenjivati sunčani i oblačni periodi uz mogućnost za slabu lokalnu kišu. Zapuhati će jugo koje će jačati na umjereno do jako. Temperature zraka će ponovno biti u porastu i kretati će se od 13 do 20°C.


Studeni je poznat po tome da je najkišovitiji mjesec na Jadranu a po svemu sudeći u narednom tjednu neće nam nedostajiti niti kiše niti jakog juga.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments