Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

U Rogoznici nova meteo oprema i kamera

Posted by Sibenik Meteo on August 20, 2017 at 11:55 AM

U Rogoznici je izmjenjena automatska meteorološka postaja i panoramska kamera, a izmjena i nadogradnja opreme izvršena je na osnovu ugovora i sredstava koje TZ Rogoznica na godišnjoj razini osigurava za održavanje i izmjenu opreme nakon pet godina rada.


Nova postaja je poboljšana verzija stare, odnosno američkog proizvođača meteorološke opreme Davis, a sastoji se od senzora za mjerenje temperature, vlažnosti i tlaka zraka, smjera i brzine vjetra, količine oborina, sunčevog zračenja, visine UV index-a i isparavanja iz tla.


Nova meteo postaja Davis Pro 2 Plus


Stara kamera izmjenjena je sa panoramska kamerom Sanyo VCC HD4000 koja će omogućiti kvalitetnu sliku visoke rezulcije, a svojedobno je proglašena kao najbolja kamera u svojoj klasi.


Dodajmo da se meteo sustav u Rogoznici sastoji i od automatske sonde za mjerenje temperature mora koja je prošle godine obnovljena, a u narednim mjesecima u planu je i izmjena računala sa mini PC-om kojeg karakterizira mala potrošnja struje i stabilnost u radu.


Stara će se oprema nakon remonta i u dogovoru sa općinom montirati na novu lokaciju, a ovim načinom suradnje između udruge, TZ i općine Rogoznica dobila se kontinuiranost mjerenja kao i mogućnost razvijanja i podizanja kvalitete projekta.


Podatke sa automatske meteorološke postaje možete pratiti na ovom linku, a prijenos slike uživo sa panoramske kamere klikom ovdje.


Montaža panoramske kamere Sanyo VCC-HD4000
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments