Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Skandalozno: DHMZ nastoji zakonski zabraniti rad meteo udruga

Posted by Sibenik Meteo on October 14, 2017 at 4:25 AM

Udruga Šibenik Meteo kao i ostale meteo udruge u RH duboko su razočarane DHMZ-ovim prijedlogom zakona o meteorološkoj i hidrološkoj djelatnosti koji je upućen u e-savjetovanje.


Prema tom prijedlogu DHMZ nastoji kriminalizirati rad meteo udruga i uspostaviti apsolutni monopol u publikaciji meteoroloških podataka što je u današnje vrijeme gotovo nezamislivo i čime nas se diskriminira. Udruge koje već primaju potporu od kolega iz Europe i javnosti odlučile su se zajednički boriti protiv ovog zakona pa će nakon što dobiju pravna mišljenja u narednim danima izdati priopćenje i poduzeti sve da se nađe kompromisno rješenje.


Udruga Šibenik Meteo postoji od 2012 godine, diljem županije imamo postavljene automatske meteorološke postaje i panoramske kamere, sonde za mjerenje temperature mora, detektore grmljavinske aktivnosti, seizmički senzor i smatramo da je naša udruga znatno pridonijela meteorološkoj informiranosti ljudi i promociji naše županije.


Umjesto putem napretka i suradnje s civilnim organizacijama kao što je slučaj u razvijenim zemljama zapadnog svijeta i što je obaveza državnih institucija ide se na zabrane koje ne mogu donijeti ništa dobrog.


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments