?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Od sredine tjedna hladnije uz povremene oborine

Posted by Sibenik Meteo on January 8, 2018 at 4:35 AM

Stabilna i jaka anticiklona koja se zadržava sjeveroistočno od nas i ciklona iz zapadnog Sredozemlja koja se polako premješta prema Jadranu kako prethodinh dana tako i do sredine tjedna glavni su krivac za izraženu južinu i iznadprosjeka visoke temperature zraka. Anticiklona će u narednima danima "popuštati" pa će ciklona u drugom dijelu srijede donijeti kišu i zahlađenje, a od četvrtka do kraja tjedna zbog zadržavanja u našoj blizini uglavnom oblačno i suho vrijeme po buri.


Danas će se kao i prethodnih dana izmjenjivati sunčani i oblačni periodi, a uz umjereno do umjereno jako jugo temperature zraka će se kretati od 14 do 16°C.


Sutra će zbog približavanja ciklone prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz umjereno do umjereno jako jugo i temperature zraka koje će se kretati od 14 do 16°C.


U drugoj polovici srijede očekuje se glavnina ovotjednog pogoršanja vremena uz kišu i lokalne grmljavinske pljuskove. Nakon juga od sredine dana uz zahlađenje vjetar će okrenuti na umjerenu buru i sjeverozapadnjak. Temperature zraka će se kretati od večernjih 9 do jutarnjih 14°C.


Od četvrtka središte ciklone će se premjestiti na jug Italije i srednje Sredozemlje pa se do kraja tjedna očekuje pretežno oblačno vrijeme uz slabu do umjerenu buru i temperature zraka koje će se kretati od 6 do 12°C.


Krajem nedjelje zbog približavanja ciklonalnog sustava sa zapada kontinenta buru će zamjeniti levanat i jugo, a kasno navečer moguća je i kiša.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments