?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Proljetno vrijeme uz nestabilnosti sredinom tjedna

Posted by Sibenik Meteo on April 2, 2018 at 3:55 AM

Početak tjedna donio nam je poboljšanje vremenskih prilika uz pretežno sunčano sunčano vrijeme, a zanimljivo pogledom na satelitski snimak vidljivo je da šire gradsko područje Šibenika ima svoj privatni oblak pa je na tom prostoru djelomice do pretežno sunčano.
Nakon slabe bure i relatovno niskih temperatura zraka koje su se tijekom noći u zaleđu spustile do 4°C zapuhalo je slabo jugo i jugozapadnjak pa se trenutne temperature zraka kreću od 11 na sjeveru od 14°C uz obalu.


U nastavku dana prevladavati će pretežno sunčano vrijeme uz slabo jugo i temperature zraka koje će se kretati od 11 do 16°C.


Prema prognostičkim materijalima u nastavku tjedna na vrijeme kod nas će utjecati uglavnom polje povišenog tlaka zraka, a prolaz oslabljene fronte sredinom tjedna uz povećanu naoblaku lokalno će donijeti kišu i pljuskove.


Sutra će prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a uz slabo do umjereno jugo temperature zraka kretati će se od 11 do 17°C.


U srijedu će prevladavati promjenljivo oblačno vrijeme, a uz umjereno jugo temperature zraka kretati će se od 12 do 16°C.


I prvi dio četvrtka će biti nestabilan uz povremenu kišu i lokalne grmljavinske pljuskove. Jugo će u drugom dijelu dana okrenuti na buru sa kojom će doći do stabilizacije vremena i raskidanja naoblake. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane neznatno će se sniziti i kretati se od 11 do 14°C.


Od petka pa do kraja tjedna očekuje se pretežno stabilno i sunčano vrijeme. Uz slabe vjetrove promjenljivih sjevernih i zapadnih smjerova iz dana u dan će biti sve toplije pa će se temperature zraka kretati od 12 do 22°C.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments