?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Tri frontalna prolaza

Posted by Sibenik Meteo on April 9, 2018 at 4:40 AM

Približavanje frontalnog sustava koji se od talijanske obale premješta prema našoj obali uzrokovalo je jutros naoblačenje i jačanje juga koje trenutno puše brzinom od 50 do 60km/h, a udari se dostižu brzinu i do 75km/h!


U narednim satima oborinska pruga će se premjestiti preko nas pa se očekuje se kiša i lokalni pljuskovi, a uz i dalje umjereno jako i jako jugo temperature zraka će se kretati od 14 do 18°C.


Prognostički modeli za ovaj tjedan prognoziraju tri promjene vremena, odnosno prolaska frontalnih poremećaja, a nakon ovog današnjeg drugi se očekuje u danima pred vikend, a treći u drugom dijelu vikenda i na prijelazu u novi tjedan.


Sutra će se vrijeme prolazno stabilizirati pa će prevladavati djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Uz umjereno jugo temperature zraka će se kretati od 12 do 17°C.


I tijekom srijede se očekuje izmjena sunčanih i oblačnih perioda uz umjereno jugo i temperature zraka od 12 do 20°C.


U četvrtak i u prvom dijelu petka očekuje se druga promjena vremena uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme i povremenu kišu i pljuskove. Slabo do umjereno jugo i levanat tijekom petka prolazno će okrenuti na slabe sjeverne i zapadne smjerove. Temperature zraka će se kretati od 12 do 17°C.


Vikend prema sadašnjim prognostičkim modelima proći će uz djelomice do pretežno oblačno vrijeme, a u drugom dijelu nedjelje uz jače naoblačenje lokalno može biti i slabe kiše. Puhati će slabi do umjereni vjetrovi jugozapadnih i južnih smjerova, a temperature zraka će se kretati od 10 do 21°C.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments