?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Meteoalarm: Lokalno neverini i obilniji pljuskovi

Posted by Sibenik Meteo on May 14, 2018 at 3:05 AM

Plitka dolina koja se s hladnom frontom premješta preko Jadrana dalje na istok protekle noći je inicirala neverine na otvorenom moru koji su jutros zahvatili vanjske otoke i djelove obale, a zbog najavljenog pogoršanja Meteoalarm je izdao upozorenje za cijelu obalu zbog očekivanih lokalno izraženijih grmljavinskih nevremena i obilnijih pljuskova.


Neverin koji se formirao na zapadnoj strani Dugog otoka polako se u sjeveroistoćnoj struji približava u ovim trenucima Zadru, a prema prognostičkim materijalima do sredine dana nestabilnosti se očekuju i na našem području. 


I u nastavaku dana, sutra i u prvom dijelu srijede očekuje se dosta nestabilno vrijeme uz lokalne neverine i obilnije pljuskove. Od četvrka vrijeme će se postupno stabilizirati pa će prevladavati djelomice sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku.


Danas će puhati slab do umjeren vjetar južnih i jugozapadnih, u drugom dijelu dana sjeverozapadnih smjerova, a narednih dana vjetar će biti slab do umjeren i dosta promjenjiv, samo za vrijeme neverina pojačan. Temperature zraka će se zbog pogoršanja do srijede sniziti i kretati će se od 14 do 20, u drugom dijelu tjedna ponovno zatopljenje uz temperature zraka od 16 do 24°C.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments