Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Vikend prognoza: Uz obalu stabilno, u Zagori lokalni dnevni razvoji

Posted by Sibenik Meteo on May 25, 2018 at 4:55 AM

Pod utjecajem srednjeg ili malo povišenog tlaka zraka u danima vikenda nastaviti će se vrijeme slično prethodnim danima, uz obalu veći dio dana pretežno sunčano vrijeme, a u zaleđu od sredine dana uz umjeren razvoj dnevne naoblake lokalno se očekuju grmljavinski pljuskovi.


Danas u nastavku dana na širem kninskom području očekuje se jači razvoj naoblake uz grmljavinske pljuskove koji se u ranim posljepodnevnima satima može proširiti na veći dio unutrašnjosti županije. Uz obalu, osobito na otocima i na moru prevladavati će pretežno sunčano vrijeme, a tijekom večeri i noći na cijelom području se očekuje pretežno vedro. Puhati će slabi vjetrovi zapadnih i sjeverozapadnih smjerova, noću tiho ili burin. Temperature zraka kretati će se od 20 do 25°C.


I sutra će od sredine dana u zaleđu lokalno doći do jačeg razvoja naoblake uz lokalne grmljavinske pljuskove koji se mogu proširiti i do obale, osobito na zapadu županije. Na ostatku obale i na moru prevladavati će pretežno sunčano vrijeme, a pretežno vedro vrijeme od večernjih sati i tijekom noći biti će na cijelom području. Puhati će slab vjetar zapadnih i sjeverozapadnih smjerova, noću tiho ili burin. Temperature zraka kretati će se od 18 do 26°C.


Nedjelja će biti slična prethodnim danima pri čemu su izgledi za popodnevne grmljavinske pljuskove slabiji i uglavnom se očekuju na širem kninskom području, odnosno uz Dinarski masiv. Puhati će slabi vjetrovi zapadnih i sjeverozapadnih smjerova uz temperature zraka od 18 do 27°C.


Nakon nešto nestabilnijeg vremena koje je prevladavalo u prvoj polovici tjedna naredni dani donijeti će stabilnije vremenske prilike, osobito uz obalu i na moru, dok se u Zagori od sredine dana uz umjeren razvoj dnevne naoblake lokalno očekuju grmljavinski pljuskovi.Categories: None