Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Pred vikend frontalni prolaz

Posted by Sibenik Meteo on June 18, 2018 at 5:10 AM

Nestabilno i promjenjivo vrijeme i jučer je donijelo lokalne poslijepodnevne pljuskove koji su lokalno bili i obilniji pa je tako primjerice u Žaboriću za kratko vrijeme palo 22 litre kiše po metru četvornome.


Promjenjivo vrijeme obilježiti će vremenske prilike i ovog tjedna pa se nakon pretežno sunčanog prvog dijela dana u drugom očekuju lokalni razvoji naoblake uz pljuskove praćene grmljavinom koji mogu biti i izraženiji tijekom srijede.


U petak i tijekom prvog dijela vikenda očekuje se prolaz hladne fronte pa se uz naoblačenje očekuju pljuskovi i neverini, a vrijeme će se njezinim prolazom uz jačanje Azorske anticiklone stabilizirati.


Umjerena bura i sjeverozapadnjak puhati će danas i sutra, a tijekom srijede vjetar će okrenuti na slabe jugozapadne i zapadne smjerove. U četvrtak i petak će jačati jugo i jugozapadnjak, a za vikend će vjetar okrenuti na buru i sjeverozapadnjak.


Temperature zraka neće se bitnije mjenjati u odnosu na prethodne dane i kretati se od 20 do 30°C, a za vikend se očekuje osvježenje i pad temperatura zraka za 5 do 8 stupnjeva.




Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments