Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

More se ponovno rashladilo

Posted by Sibenik Meteo on July 8, 2018 at 9:20 AM

Jačanje bure tijekom jučerašnjeg dana ponovno je rashladilo more nažalost brojnih kupača koji željno očekuju one prave ljetne temperature koje ovo ljeto nikako da se ustale.


I dok se ljeti pri svakom jačanju bure more najviše rashladi na zapadu županije i u okolici Šibenika ova posljednja bura more je najviše rashladila na jugu županije koje po pravilu najmanje osjeti prodore hladnih fronti. Sonda u Rogoznici tako danas cijeli dan mjeri temperature mora od 19°C, a slične temperature prevladavaju i južnije od ovog mjesta pa tako splitska mjerna postaja cijeli dan mjeri slične vrijednosti temperature mora od 20 do 21°C.


Na drugim sondama u županiji temperature mora su nešto više i kreću se od 22 do 24°C. Slabljenje bure i okretanje na sjeverozapadne smjerove uz dosta sunčanih razdoblja tijekom narednog tjedna ponovno će donijeti porast temperatura zraka, a samim time i mora koje će biti iz dana u dan sve ugodnije za kupanje.


Dugoročni modeli krajem idućeg tjedna ponovno daju mogućnost za promjenu vremena sa kojim će u pravilu usljediti i bura, nadajmo se i ne toliko jaka da gotovo na sredini ljeta i u jeku turističke sezone rashladi more.


Aktualne temperature mora i Krke na 5 naših sondi u realnom vremenu možete pratiti klikom na ovom linku.


Foto: Večernji

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments