?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Vakula najavio promjenu vremena i oluje, izdan niz upozorenja za cijelu zemlju

Posted by Sibenik Meteo on August 2, 2018 at 4:30 AM

Mnogima teško podnošljiva vrućina i sparina u kopnenom će području sljedeća dva dana malo popustiti, a tijekom pretežno sunčanog vikenda ponovno će gotovo posvuda biti vruće. Pljuskovi su početkom novoga tjedna mogući, a u četvrtak i petak sigurno će ih biti, ponegdje i izraženijih. Mogući su i na inače pretežno sunčanome Jadranu, gdje se nastavljaju i tople noći i vrući dani, a dodatne nevolje u četvrtak i petak može prouzročiti mjestimice jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima. Stoga su prognostičari Sektora za vremenske analize i upozorenja DHMZ-a objavili niz upozorenja, i na svojim internetskim stranicama, i u europskom MeteoAlarm sustavu, u kojem će sljedećih dana vjerojatno najviše pozornosti izazvati upozorenja za jugozapad Europe, gdje će biti iznimno vruće.


Nakon malo slabije jutarnje bure, na srednjem će Jadranu zapuhati većinom umjeren maestral, navečer ponovno bura, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Prevladavat će sunčano, ali uz više oblaka nego početkom tjedna. Najveća vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu je u unutrašnjosti Dalmacije, a najmanja na zadarskom i šibenskom području, te osobito na otocima.


Podjednako i na jugu, gdje će kiša i grmljavina na otocima najvjerojatnije izostati, ali ne i ponegdje na obali i zaobalju. Najniža temperatura oko 26 °C, u unutrašnjosti 20 do 23 °C, a najviša oko 33 °C.


Od petka na Jadranu se nastavljaju i tople noći i vrući dani. I to pretežno sunčani, uz mogućnost ponekog pljuska uglavnom u petak na južnom dijelu. Na sjevernom će pak još i u petak bura uzrokovati ograničenja u prometu, nadajmo se ne i neke druge veće nevolje neupućenim turistima.

HRT 


Categories: Iz drugih medija

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments