?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Europa na udaru toplinskog vala

Posted by Sibenik Meteo on August 4, 2018 at 4:25 AM

Europa, pa gotovo i cijela sjeverna polutka zemlje već duže vremena se nalazi na udaru ekstromno toplog vremena koji u ovakvim razmjerima nije nikad zabilježen. Prisjetimo se prethodnih dana i tjedana vijesti o visokim temperaturama zraka, požarima i stradalima pristizale su iz Švedske, Japana, Kanade, SAD, Grčke, a od jučer, a osobito danas, na udaru nezapamćene vrućine naći će se Portugal i veliki dio Španjolske.


Već jučer su temperature zraka bile iznimno visoke, gotovo nepodnošljive u unutrašnjosti Portugala i kretale su se od 43 do najviše izmjerenih 45.7°C u gradu Mora. I u susjednoj Španjolskoj temperature zraka su se kretale približno slično kao u susjednom Portugalu, između 40 do 43°C.


Za danas su prema prognozama najavljene za stupanj do dva više temperature zraka zbog čega su oglašena upozorenja, službe su u stanju pripravnosti, a stanovnicima se savjetuje da ne izlaze iz svojih domova u vrijeme najvećih vrućina.


Očekuje se da će tijekom vikenda u Portugalu biti oboren rekord najviše temperature zraka izmjerene u Europi koji datira iz 1977. godine, kada su u Ateni izmjerena čak 47,3 Celzijeva stupnja.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments