?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Prema vikendu sve toplije

Posted by Sibenik Meteo on August 6, 2018 at 4:35 AM

Ciklona nad Atlantikom u kombinaciji sa svojim pripadajućim frontama koje će se sa zapada približavati kontinentu te anticiklona na istoku uvjetovati će ovoga tjedna nad većim dijelom starog kontinenta stabilno i vruće vrijeme. Kako će se frontalni poremećaj u drugom dijelu tjedna približavati Jadranu u danima vikenda pojačati će se pritjecanje toplijeg zraka na našim prostorima.


Pred nama je pretežno sunčan i vruć tjedan u čijoj prvoj polovici lokalno još u zaleđu može biti slabih pljuskova, uglavnom prema Dinari. Pritjecanje svježijeg i nestabilnijeg zraka u noći na nedjelju i tijekom tog dana lokalno može donijeti neverine i osvježenje.


Uz slabe vjetrove jugozapadnih i zapadnih smjerova temperature zraka kretati će se od jutarnjih 24 do maksimalno dnevnih 33°C. Prema sadašnjim prognostičkim materijalima kulminacija vrućine trebala bi nastupiti u prvom dijelu vikenda kad bi maksimalne dnevne temperature zraka mogle se kretati od 33 do 37°C.


Pred nama je vruć tjedan koji će donijeti nastavak toplinskog vala pa se preporuča izbjegavanje većih fizičkih aktivnosti kao i izlaganje suncu u najtoplijem dijelu dana. Rashlađivnje osim u klimatiziranim prostorijama najbolje je potražiti u moru koje prati temperature zraka pa je i ono iz dana u dan toplije uz temperature koje se kreću od 24 do 26°C.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments