?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Drugi dio vikenda donosi ugodnije temperature

Posted by Sibenik Meteo on August 10, 2018 at 2:00 AM

Nad Jadranom se zadržava polje povišenog tlaka zraka, a istodobno sa zapada približava se frontalni poremećaj koji će tijekom vikenda proći sjevernije od naših krajeva i u manjoj mjeri utjecati na vrijeme kod nas.


Jutros na našem području prevladava vedro vrijeme uz slab vjetar istočnih smjerova. Kao i prethodnih dana i danas će prevladavati pretežno sunčano vrijeme, dok u zaleđu tek lokalno prema Dinari i Svilaji poslijepodne uz slab razvoj naoblake može biti slabih pljuskova. Puhati će slab vjetar zapadnih i sjeverozapadnih smjerova, noću burin. Temperature zraka i dalje visoke i današnji dan bi trebao donijeti kulminaciju vrućine sa maksimalnim temperaturama zraka koje će se kretati od 33 do 37°C.


Prolaz oslabljenog frontalnog poremećaja sutra će donijeti porast visoke prozirne naoblake u prvom dijelu dana dok u zaleđu lokalno može biti grmljavinskih razvoja i pljuskova. Nakon slabog do umjerenog zapadnog i sjeverozapadnog vjetra prema večeri će zapuhati slaba do umjerena bura. Temperature zraka u odnosu na petak neznatno će se sniziti i kretati se od 32 do 35°C.


U nedjelju pretežno vedro, u zaleđu manja mogućnost za poslijepodnevne nestabilnosti. Puhati će slab do umjeren sjeverozapadnjak i bura, a nakon niza vrućih dana pristizanje svježijeg zraka sa sjeverozapada donijeti će i ugodnije temperature zraka koje će se kretati od 30 do 33°C.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments