Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Obilne oborine na Dugom otoku i u Dubrovniku

Posted by Sibenik Meteo on August 26, 2018 at 4:40 AM

Jutrošnje jako grmljavinsko nevrijeme koje je zahvatilo dijelove Dalmacije lokalno je za kratko vrijeme donilo obilne pljuskove, a prema mjerenjima DHMZ-a najviše kiše do 8h izmjereno je u mjestu Božava na Dugom otoku i to čak 124 litare premu metru četvornome! Kako smo već pisali obilnih pljuskova je bilo i u samom Zadru gdje je u prosjeku palo oko 40 litara kiše po metru četvornome.


Jaki grmljavinski pljuskovi jutros iza 8h zahvatili su i dubrovačko područje gdje je do ovih trenutaka izmjereno od 40 do 50 litara kiše po metru četvornome.  Uslijed jakih pljuskova u Dubrovniku je došlo i do pojave bujica koje su nakratko uzrokovale i probleme u odvijanju prometa.


U Istarskoj županiji evidentirana su 24 događaja uzrokovana obilnim oborinama, jačim vjetrom i grmljavinom. Zabilježena su četri udara groma i to u mušku osobu (strani državljanin) u kampu Bijela Uvala kod Poreča koja je prevezena Sanitetskim prijevozom u OB Pula, u osobno vozilo na cesti od Vozilići prema Labinu bez ozlijeđenih osoba, u kuću u Kašteliru kod Poreča bez ozlijeđenih osoba i udar groma u trafostanicu HEP-a u općini Raša što je izazvalo požar iste i prekid opskrbe električnom energijom na čitavoj Labinštini), piše Glas Istre.


Nakon prolaznog smirivanja vremena u ovim trenucima na našem području ponovno je došlo do naoblačenja uz pojavu grmljavinskih pljuskova.


Photo: Screenshot/video iz FB grupe Radarska kontrola, Dubrovnik i okolica

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments