Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Od sredine tjedna povratak ljeta

Posted by Sibenik Meteo on August 27, 2018 at 4:10 AM

Jučerašnji prolaz hladne fronte donio nam je na samom kraju klimatološkog ljeta kasnojesensko vrijeme uz umjerenu buru i temperature zraka koje su se u zaleđu kretale od 13 do 17, uz obalu od 17 do 19°C. Plitko ciklonalno polje i fronta udaljavaju se od nas prema jugoistoku, a sa zapada kontinenta postupno jača greben anticiklone koja će do vikenda podržavati stabilno vrijeme. Premještanje novih poremećaja od petka ponovno će donijeti mogućnost za povremene nestabilnosti, osobitu u drugom dijelu dana u Zagori.


Do petka se očekuje pretežno sunčano vrijeme, u početku uz buru i sjeverozapadnjak koji će do srijede oslabiti i okrenuti na maestral. Od petka te u danima vikenda ponovno postoji mogućnost za povremene neverine, pa će prevladavati djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz slab jugozapadnjak i maestral.


Temperature zraka će u narednim danima biti u porastu i do vikenda se približiti očekivanim vrijednostima za ovo doba godine, odnosno kretati će se od 18 do 27, u danima vikenda i do 30°C.


Nakon nešto prohladnijeg i burnog prvog dijela tjedna drugi će nam ponovno donijeti povratak ljeta i ugodnije temperature zraka.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

1 Comment

Reply AlvenKap
7:19 PM on September 6, 2022 
Really quite a lot of great knowledge. undergraduate coursework college essay introductions