Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Vikend prognoza: Od nedjelje bablje ljeto

Posted by Sibenik Meteo on September 7, 2018 at 4:50 AM

Zbog premještanja frontalnog poremećaja u blizini naših krajeva i plitkog depresijskog polja nad Jadranom jutros je na otvorenom moru došlo do razvoja grmljavinskih nestabilnosti koje u narednim satima slabe pljuskove mogu donijeti dijelu obale i otocima.


I u nastavku dana te sutra prevladavati će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a lokalno može biti i slabih pljuskova te pojave neverina. Puhati će slab vjetar južnih i jugozapadnih smjerova, a temperature zraka će se kretati od 20 do 26°C.


Jačanjem grebena anticiklone i njezinim premještanjem sa zapada prema središnjoj Europi od nedjelje će nastupiti stabilizacija vremenskih prilika uz pretežno sunčano vrijeme. Zapuhati će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a temperatre zraka se neće bitnije mjenjati u odnosu na prethodne dane i kretati će se od jutarnjih 17 do maksimalno dnevnih 27°C.


Ovim prolaznim pogoršanjem koje će naše krajeve zahvatiti danas i sutra završava nestabilno vremensko razdoblje a započinje period dužeg stabilnog vremena uz dominaciju anticiklone. Uz sunčano vrijeme i slabe zapadne i jugozapadne vjetrove temperature zraka će se vratti u ljetne okvire.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments