?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tropska oluja Helene na putu prema Irskoj i V. Britaniji

Posted by Sibenik Meteo on September 15, 2018 at 2:20 PM

U sjeni uragana Florence koji je do večeras prema neslužbenim podacima u američkim saveznim državama Sjeverna i Južna Karolina odnio 7 života i supretajfuna Managhut koji juri prema jugoistočnim obalama Kine nakon što je protekle noći protutnjao sjevernim dijelom Filipina pri čemu je nastradalo 13 osoba prolazi gotovo neopaženo još jedan tropski sustav nad Atlantikom koji u ovim trenucima prolazi malo zapadnije od Azora i približava se Europi.


Riječ je o bivšem uraganu Helene koji je ušavši u hladnije vode očekivano oslabio i prešao u tropsku oluju, a očekuje se kako će uskoro dodatno oslabiti u jaku ciklonu koja bi krajem ponedjeljka i tijekom utorka trebala se približiti obalama Irske i Velike Britanije.


Prema prognostičkim modelima iako dosta oslabljena očekuje se da bi udari vjetra mogli imati brzine i do 100km/h pa su meteorolozi već izdali upozorenja na jak vjetar ali i lokalno obilnije oborine.


Pri tome će najugroženije područje biti jugozapadna obala Irske kao i južna Engleska i Wales, dok će oluja manjim intenzitetom tijekom utorka zahvatiti Škotsku i Sjevernu Irsku.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments