?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Ex uragan Florence i tajfun Mangkhut i dalje prijete

Posted by Sibenik Meteo on September 16, 2018 at 1:40 AM

Ex uragan Florence koji je jučer oslabio i prešao u kategoriju tropske oluje i dalje radi veliku štetu i probleme američkim saveznim državama Sjeverna i Južna Karolina. ZUbog svoje slabe pokretljivosti koja je kreće do 10km/h Florence uz jake vjetrove donosi obilne kiše koje će prema predviđanjima meteorologa u ovih nekoliko dana premašiti ukupne očekivane osmomjesečne oborine ili gotovo 800 litara kiše po metru četvornome.


Broj žrtava koje se povezuju sa Florence popeo se na osam, a spasilačke službe i dalje spašavaju ugrožene stanovnike mjesta koji se nisu odazvale pozivu vlasti na evakuaciju. Velika područja zemlje suočila su se i sa problemom poplava, bujica i plimnih valova, a zbog rušenja stabala na vodove mnoga kućanstva su ostala bez električne struje i komunikacije.


U Aziji nakon što je pregazio sjeverni i ujedno najveći filipinski otok Luzon pri čemu je usmrtio prema još neslužbenim izvješćima 14 osoba i oštetivši gotovo sve kuće supertajfun Mangkhut, najveća ovogdišnja svjetska oluja, sa vjetrovima i do 300km/h u ovim trenucima nalazi se pred obalama Kine.


Višemiljunski gradovi Hong Kong i Macau u ovim trenucima se nalaze u prvom kvadrantu tajfuna u kojem su u pravilu vjetrovi i najači. Za razliku od uragana Florence tajfun Mangkhut se puno brže kreće pa će nakon obale ući na kinesko tlo gdje će sa sadašnje kategorije 2 postupno slabiti.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments