Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Hong Kong pretrpio jak udar tajfuna Mangkhut

Posted by Sibenik Meteo on September 16, 2018 at 7:55 AM

Tajfun Mangkhut koji je prethodno poharao Filipine jutros je po našem vremenu stigao pred kinesku obalu gdje je udario od kopno jugozapadno od Hong Konga što znaći da se taj višemilijunski grad našao u prvom kvadrantu tajfuna u kojem ujedno pušu i najjači vjetrovi!


Prve vijesti koje stižu govore o velikim štetama i brojnim ozljeđenima, a to potvrđuju i brojni snimci koji stižu iz ugroženog područja.


Najmanje 111 ljudi zatražilo je danas lječničku pomoć u bolnicama Hong Konga nakon što je tajfun protutnjao 100 kilometara jugozapadno od tog kineskog grada.


U najjačim naletima vjetar je dostizao brzine od 189 km/h, obarajući dizalice, skele, drveće i prometne znakove.


Oni koji su se zatekli na ulicama snažan vjetar je bacao i gurao po zemlji dok su ogromni poslovni neboderi koji su se ljuljali kao da je potres ostali bez brojnih prozora pa su ulice prepune uredskih papira koje vjetar raznosi na sve strane. Brojni kafići, restorani i poslovni prostori su potopljeni u naletu vjetra i vodene bujice koja je nosila sve pred sobom.


Tajfun je uzrokovao i probleme u odvijanju prometa, osobito zračnog pa je otkazano više od 500 letova, a već prije vlasti su zabranile plovidbu i sve brodove pozvala da se vrate u luke.


Predeviđa se da će ovo biti jedna od najjačih oluja koja je pogodila Hong Kong.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments