?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Anticiklona nam donosi tjedan stabilnog vremena

Posted by Sibenik Meteo on October 8, 2018 at 6:20 AM

Prema Jadranu jača polje visokog tlaka, a ciklona koja je jučer lokalno donijela i obilnije oborine postupno slabi. Trenutno uz slab vjetar sjeverozapadnih i zapadnih smjerova prevladava pretežno sunčano vrijeme uz temperature zraka od 22 do 25°C.


I u nastavku dana očekujemo pretežno sunčano vrijeme dok u zaleđu prema Dinari lokalno uz jači razvoj naoblake može biti grmljavinskih pljuskova. Puhati će slab do umjeren sjeverozapadnjak i bura uz temperature zraka koje će se kretati od 17 do 25°C.


Ostatak tjedna donosi nam pod utjecajem anticiklone stabilne vremenske prilike pa će prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Ujutro u kotlinama zaleđa očekuje se sumaglica i magla, a od sredine dana slab razvoj dnevne naoblake.


Puhati će slabi vjetrovi sjeverozapadnih i zapadnih smjerova, noću bura. Od sredine tjedna vjetar će okrenuti na jugozapadne i južne smjerove, noću slaba buru i levanat. Temperature zraka će biti iznad prosjeka za doba godine i kretati će se od 14 do 24°C.


Dakle pred nama je ugodno topao i sunčan tjedan koji će označiti povratak "babljeg ljeta", a ovakvo vrijeme vjerujemo goditi će svima.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments