?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Uragan Leslie pred obalama Portugala

Posted by Sibenik Meteo on October 13, 2018 at 3:40 AM

Uragan Leslie koji se trenutno sa središtem nalazi sjeverozapadno od Azorskog otočja brzo napreduje preko istočnog Atlantika prema Portugalu i Španjolskoj gdje će prema prognozama prognostičkih modela stići tijekom današnjeg dana, odnosno sutra.


Američki centar za uragane koji je upozorio Portugal i Španjolsku da prate kretanje uragana prenosi da je sa vjetrovima brzine od oko 185km/h Leslie trenutno uragan prve kategorije.


Upozorenje na tropsku oluju izdano je u petak na portugalskom točju Madeira gdje se očekuje prolazak sustava uz sjeverne obale otoka poslije čega će kretanje nastaviti prema obalama Portugala gdje se očekuje kasno večeras i u noći na nedjelju, a ulaskom na kopno njegova snaga će brzo slabiti.


Kako se očekuje, Leslie će sa jakim vjetrovima i pljuskovima pogoditi veći dio Portugala i granične krajeve Španjolske sa ovom zemljom. Ulazak sustava se očekuje sjeverno od Lisabona zbog čega će se ovaj grad naći u kvadrantu u kojem su ujedno i najjaći udari vjetra, ali kako je sustav dosta brz to će smanjiti mogućnost za pojavu većih šteta u najugroženijim područjima.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments