?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Ljeto u studenome

Posted by Sibenik Meteo on November 5, 2018 at 1:15 AM

Ljeto je ove godine odlučilo duboko ući u jesen pa na početku najkišovitijeg mjeseca na Jadranu temperature zraka i noćne i dnevne nerijetko se kreću za doba godine oko viskokih 20 i više stupnjeva.


Jučer je upravo naše području bilo jedno od najtoplijih u zemlji sa maksimalnom dnevnom temperaturom zraka koja je dosegnula ljetnih 24°C, koliko je izmjereno u Šibeniku i Kninu.


Vrijeme ide na ruku beračima maslina koje su osobito na zapadu županije ove godine dobro rodile, ali izaziva i zabrinutost jer ako izostanu hladni dani za očekivati je iduće sezone i više nametnika kao i preuranjenu cvatnju brojnih poljoprivednih kultura.


I jutros je na našem području pretežno oblačno vrijeme uz umjereno jugo. Tijekom noći je padala slaba kiša, a lokalno je bilo i pojave neverina. Za doba godine i dalje je toplo sa izmjereneim temperaturama zraka koje se kreću od 14 u zaleđu do 19°C uz obalu i na otocima.


U nastavku dana slične vremenske prilike pa će uz pretežno oblačno vrijeme i umjereno do umjereno jako jugo padati povremeno kiša, lokalno su mogući i grmljavinski pljuskovi.


Prema prognostičkim materijalima iznadprosječno toplo vrijeme nastaviti će se i u ovom tjednu, a o tome više u tjednoj prognozi koju donosimo tijekom jutra.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments