?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognza: Nastavlja se toplo i promjenljivo vrijeme

Posted by Sibenik Meteo on November 5, 2018 at 4:05 AM

Ciklona iznad zapadnog Sredozemlja koja je za vikend Siciliji donijela katastrofalne poplave i ljudske žrtve polako se popunjava, a s njom povezana hladna fronta s jugozapada približava se Jadranu gdje jutros uz djelomice do pretežno oblačno vrijeme i temperature zraka oko 20°C puše umjereno do umjereno jako jugo.


Prognostički modeli sugeriraju da će vrijeme u ovom tjednu nad Europom kreirati dva velika barička sustava, ciklona nad Atlantikom u sklopu koje će se sa zapada prema Jadranu premještati pripadajuće fronte, odnosno anticklona na istoku. U ovakvoj situaciji frontalni sustavi i ciklone uglavnom će se oslabljene u prvom dijelu tjedna uspjeti približiti našim krajevima pa se time nastavlja iznadprosječno toplo ali i povremeno promjenljivije vrijeme.


Fronta u sklopu Sredozemne ciklone koja nam se približava sa jugozapada također će nad Jadranom od strane anticiklone biti blokirana pa se u nastavku dana uz djelomice do pretežno oblačno vrijeme očekuje i povremeno slaba kiša. Puhati će umjereno do umjereno jako jugo, a temperature zraka će se kretati od 18 do 23°C.


Sutra će se vrijeme prolazno stabilizirati pa će prevladavati djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz umjereno jugo i temperature zraka od 16 do 20°C.


U srijedu će se Jadranu sa zapada kontinenta približiti novi frontalni sustav pa će prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz kišu i lokalne grmljavinske pljuskove. Puhati će umjereno jugo uz temperature zraka od 16 do 20°C.


Od četvrtka pa do kraja tjedna prema sadašnjim prognostičkim modelima očekuje se da će nad nama ojačati anticiklona koja će blokirati frontalne sustave sa zapada. U takvim okolonostima prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme, a nakon niza dana pod jugom vjetar će okrenuti na slabe sjeverne i zapadne smjerove, za vikend istočne i jugozapadne. I dalje će biti iznad prosječno toplo uz temperature zraka koje će se kretati od jutarnjih 10 do 14 pa do makskimalno dnevnih 16 do 19°C.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments