?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Vakula: Prva polovica studenog jedna od najtoplijih ikad

Posted by Sibenik Meteo on November 9, 2018 at 7:35 AM

Iznadprosječno topla jesen traje širom zemlje, a čini se da izraženije promjene nema na vidiku.


Kako prognozira Zoran Vakula za HRT, a prenosi Index, izraženije promjene s kojom bi stigao hladan zrak primjereniji za ovo doba godine nema na vidiku, barem do sredine mjeseca.


Javlja i da se nastavlja iznadprosječna toplina, zbog koje će prva polovina ovogodišnjega studenoga biti jedna od najtoplijih u povijesti mjerenja, mjestimice vjerojatno i rekordna. Dodaje i kako bi se ponegdje mogla dogoditi i najviša temperatura zraka tako kasno u godini.


Prognozira kako će pritom u sjevernijim krajevima unutrašnjosti i dalje biti bez zamjetnije oborine, za vikend uz manje čestu i dugotrajnu maglu nego u ostalim danima jer će biti vjetrovitije. U južnijim kopnenim krajevima i na Jadranu za vikend prognozira većinom oblačnije vrijeme, uz slabo do umjereno jugo, te povremenu mjestimičnu kišu, osobito na sjevernom Jadranu, i to ponajviše ne riječkome području. Ponegdje će biti i magle, a sunčanije će biti danas te ponovno početkom novoga tjedna.


Kako javlja DHMZ, sutra će biti djelomice sunčano, dok se ujutro očekuje magla. Na Jadranu i predjelima uz Jadran uz povremeno više oblaka mjestimice se očekuje malo kiše.


Sredinom dana će zapuhati umjeren jugozapadni, na istoku jugoistočni vjetar, a na Jadranu jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se od 5 do 10, u Slavoniji i Baranji i niža, a na Jadranu od 10 do 15 °C. Najviša dnevna očekuje se većinom između 15 i 19, na obali i otocima i do 21 °C.


Za vikend će na Jadranu puhati umjereno jugo uz oblačnije vrijeme i povremena mjestimična rosulja ili kiša, osobito na sjevernom dijelu, i to ponajviše na riječkome području.


Ponegdje se očekuje i magla, a početkom novoga tjedna sunčanije i još malo toplije, ne samo na Jadranu nego i na kopnu. Prognozira kako će neki bliže moru tijekom vikenda dobiti malo kiše, a oni u sjevernijim krajevima vrlo vjerojatno ne.


Bit će vjetrovitije nego tijekom vikenda, pa stoga magla neće biti tako česta i dugotrajna. U nedjelju bi čak mogla i izostati.


Ipak, zaključuje kako će se sigurno nastaviti iznadprosječna toplina zbog koje će prva polovina studenoga biti među najtoplijima u povijesti mjerenja, ponegdje vrlo vjerojatno i rekordno topla, a mjestimice bi se mogla dogoditi i najviša temperatura zraka tako kasno u godini.

 

 

Categories: Iz drugih medija

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments