?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Stabilizacija uz buru i niske temperature zraka

Posted by Sibenik Meteo on November 26, 2018 at 3:15 AM

Sredozemna ciklona i danas je nastavila djelovati na vrijeme u regiji gdje uz oblačno vrijeme pada kiša, a lokalno ima i grmljavinskih pljuskova. Ciklona će u nastavku dana postupno odmicati od naših krajeva, a sa sjevera će jačati greben anticiklone.


U takvim okolnostima i danas će prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz čestu kišu i lokalne grmljavinske pljuskove, osobito u prvom dijelu dana. Uz slab vjetar zapadnih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka će se kretati od 10 do 14°C.


Jačanje anticiklone sutra će donijeti postupnu stabilizaciju vremena ali i pritjecanje osjetno hladnijeg zraka sa sjevera kontinenta. Prevladavati će umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz povremenu slabu kišu, osobito u prvom dijelu dana. Zapuhati će umjereno jaka, na udare i jaka bura koja će sniziti temperature zraka od jutarnjih 6 do maksimalno dnevnih 12°C.


Srijeda će uz umjerenu do umjereno jaku buru i djelomice do pretežno sunčano vrijeme donijeti još niže temperature zraka koje će se kretati od 4 do 6°C.


U četvrtak i petak uz postupno slabljenje bure prevladavati će pretežno sunčano i prohladno vrijeme. Dnevne temperature zraka neznatno će se povisiti, dok one noćne i ranojutarnje zbog vedre noći, osobito u petak približiti će se ili spustiti ispod ništice.


Ciklona koja će se tijekom petka formirati u zapadnom Sredozemlju i premještati se niz Tirensko more rubno će u danima vikenda djelovati na vrijeme kod nas pa se u večernjim satima uz okretanje vjetra na levanat očekuje postupni porast naoblake s mora.


U danima vikenda prema sadašnjim prognostičkim materijalima očekuje se djelomice do pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost za slabu kišu, osobito u nedjelju. Puhati će slabo do umjereno jugo i levanat koje će u nedjelju okrenuti na slabu buru. Temperature zraka će biti u manjem porastu i kretati će se od 5 do 12°C.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments