?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Meteoalarm: Od sutra hladnije uz jaku buru

Posted by Sibenik Meteo on November 26, 2018 at 1:40 PM

Ciklona s frontalnim sustavom koja je i danas donijela promjenljivo i nestabilno vrijeme sporo se premješta preko Jadrana dalje na istok, istodobno greben anticiklone  postupno jača sa sjevera pa će u takvim okolnostima već ove noći doći do jačanja bure koja će sutra tijekom dana dodatno jačati i na već poznatim lokacijama imati olujne udare zbog čega je Meteoalarm za podvelebitsko primorje izdao crveno, a za ostatak obale narančasto vremensko upozorenje.


Podno Velebita već ove noći se očekuje olujna bura sa udarima od 75 do 150km/h, a sutra od sredine dana i u Dalmaciji udari će se kretati od 55 do 90km/h što će uzrokovati brojne probleme u odvijanju prometa.


Prevladavati će umjereno do pretežno oblačno vrijeme, na jugu zemlje uz povremene slabe pljuskove, a u gorju i u nizinama unutrašnjosti uz slab snijeg.


Bura će donijeti osjetno hladniji zrak i do obale pa će se temperature zraka sniziti i kretati se od 6 do 14°C, a hladno vrijeme s niskim temperaturama zraka nastaviti će se sve do vikenda.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments