?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Promjenljivo u prvom dijelu tjedna i ponovno za vikend

Posted by Sibenik Meteo on December 3, 2018 at 3:30 AM

Nestabilno i promjenljivo vrijeme uz kišu koje je obilježilo vikend nastavilo se i na početku tjedna, a slične vremenske prilike prevladavati će i sutra, osobito u prvom dijelu dana.


Naši krajevi se nalaze u polju izjednačenog ili malo povišenog tlaka zraka, a sa zapada jača greben anticklone koji će sredinom tjedna donijeti kratkotrajnu stabilizaciju vremenskih prilika. U danima vikenda preko nas će se premještati novi frontalni poremećaji pa se uz pogoršanje vremenskih prilika očekuje kiša.


Danas u nastavku dana oblačno uz povremenu kišu. Uz slabo jugo temperature zraka kretati će se od 10 do 14°C. Promjenljivo i oblačno vrijeme uz povremenu kišu prevladavati će i u većem dijelu utorka, dok se u poslijepodnevnim satima i prema večeri očekuje raskidanje naoblake. Nakon slabog juga u drugom dijelu dana zapuhati će slab do umjeren sjeverozapadnjak i bura sa kojom će tek neznatno zahladiti uz temperature zraka od 10 do 12°C.


Srijeda će biti najstabilniji dana u tjednu u kojem će uz vedro vrijeme i slabu do umjerenu buru temperature zraka kretati se od 5 do 11°C.


Stabilno vrijeme nastaviti će se i u četvrtak i petak ali za razliku od srijede prevladavati će umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a tek lokalno može biti i slabe kiše. U četvrtak uz slabu do umjerenu buru će biti prohladno uz temperature zraka koje će se kretati od 4 do 7°C. U drugom dijelu petka zapuhati će slabo jugo pa će i temperature zraka biti u manjem porastu i kretati se od 6 do 12°C.


Jugo će biti ujedno i najava pogoršanja vremena u danima vikenda kada se uz pretežno oblačno vrijeme očekuje kiša, osobito tijekom subote. I u nedjelju će prevladavati promjenljivo vrijeme uz izmjene sunčanih i oblačnih perioda i mogućnost za povremenu kišu, osobito u prvom dijelu dana. Nakon slabog do umjerenog juga u nedjelju će zapuhati slab do umjeren sjeverozapadnjak i bura. Temperature zraka bez veće promjene i kretati će se od 8 do 12°C.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments