?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

U Gorskom kotaru pada snijeg, glavnina fronte uskoro kod nas

Posted by Sibenik Meteo on December 8, 2018 at 3:35 AM

Danas se preko naše regije premješta izraženija hladna fronta koja je već zahvatila sjeverozapad i gorske dijelove zemlje gdje je kiša okrenula u snijeg. Kako javlja HAK snijeg pada povremeno u Gorskom kotaru pa se na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Vrbovsko zbog razmočenog snijega na kolniku vozi uz ograničenje brzine od 60 km/h.


Zimski su uvjeti proglašeni na cestama u Gorskom kotaru, odnosno promet je zabranjen kamionima s prikolicom i tegljačima s poluprikolicom i vozilima bez zimske opreme.


Na našem području gdje jutros prevladava pretežno oblačno vrijeme uz povremeno slabu kišu glavnina frontalnog prolaza očekuje se u narednim satima kada se uz jače naoblačenje i kišu očekuju i lokalni grmljavinski pljuskovi. Slabo jugo će prolazom fronte okrenuti na umjereno jaku, na udare i jaku buru sa kojom će nastupiti i prestanak oborina uz raskidanje naoblake pa se navečer očekuje pretežno vedro vrijeme.


Temperature zraka koje se ovog jutra kreću od 9 do 14°C u drugom dijelu dana će se prodorom hladnog zraka sniziti i kretati se od 4 do 7°C.


Zbog današnjeg pogoršanja za većinu zemlje izdana su vremenska upozorenja, a za naše područje na snazi ih je nekoliko i to za jaku buru, lokalno obilnije oborine i grmljavinsko nevrijeme.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments