Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Vikend prognoza: Sutra od sredine dana prolazna stabilizacija vremena

Posted by Sibenik Meteo on December 14, 2018 at 4:15 AM

Ciklona sa zapadnog Sredozemlja postupno se premješta prema Tirenskom moru čime su se i jutros nastavile nepovoljne vremenske prilike uz oblačno vrijeme i kišu, a na krajnjem sjeveru županije susnježicu i snijeg. Sutra će se ciklona udaljiti od naših krajeva pa će od sredine dana nastupiti prolazna stabilizacija vremena.


U nastavku dana oblačno uz kišu, na krajnjem sjeveru županije susnježicu i snijeg. Navečer će se snježna granica spustiti ispod 800m pa će kiša u višem dijelu zaleđa ponovno prijeći u susnježicu i snijeg, osobito na području Bukovice. Puhati će umjerena do umjereno jaka bura uz temperature zraka od 2 do 6 uz obalu, odnosno od -1 do 3°C u zaleđu.


Sutra u prvom dijelu dana oblačno uz povremenu kišu, u višem zaleđu susnježicu i snijeg. Od sredine dana očekuje se prestanak oborina i raskidanje naoblake. Uz temperature zraka od 2 do 6 uz obalu i od -2 do 4°C u zaleđu puhati će umjerena do umjereno jaka bura.


Veći dio nedjelje proteći će uz pretežno vedro vrijeme. U večernjim satima sa zapada će doći do porasta naoblake sve kao uvod u pogoršanje vremena koje nam započinje sa prvim satima novog tjedna. Bura će oslabiti pa će u kombinaciji sa vedrom noći u zaleđu osvanuti hladno jutro sa temperaturom zraka i do -5, a slabog mraza može biti i uz obalu. U nastavku dana uz slab sjeverozapadnjak temperature zraka kretati će se od 5 uz obalu i do 4°C u zaleđu.


Nakon današnje mjestimice i obilnije kiše, u zaleđu susnježice i snijega zbog čega su oglašeni žuti meteoalarmi pred nama je hladan ali i uglavnom stabilan vikend uz buru koja će tijekom nedjelje oslabiti.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments