Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Sutra lokalno pahulje i uz obalu

Posted by Sibenik Meteo on December 17, 2018 at 12:50 AM

Anticiklonalno polje nad Jadranom jučer je i danas kako smo već pisali samo prolazno ojačalo, a nad srednjim Sredozemljem već se produbljuje nova ciklona koja će nam sutra donijeti pogoršanje vremena uz slabe oborine.


Danas je na našem području prevladavalo sunčano vrijeme uz slabu buru koja je sa prvim večernjim satima utihnula zbog čega su se na dosta lokacija zbog još vedre noći temperature zraka spustile ispod nule. U nastavku večeri sa zapada će se naoblačiti pa će se trend snižavanja temperatura zraka zaustaviti uz njihov lagani rast tijekom noći. U drugom dijelu noći očekuju se i prve oborine koje i uz obalu mogu biti na granici kiše i snijega, u zaleđu uglavnom susnježica i snijeg. Tijekom jutra zbog podizanja snježne granice oborine će na većem dijelu obale ali i u zaleđu prijeći u kišu, a susnježica i snijeg zadržati će se na sjeveru županije i u višem zaleđu. Prema večeri oborine će postupno prestajati, a kasno navečer očekuje se i raskidanje naoblake.


Puhati će slab do umjeren levanat i bura, a od sredine dana vjetar će jačati i okretati na umjerenu do večeri umjereno jaku, na udare i jaku buru.


Nastavlja se razdoblje hladnog vremena pa će se temperature zraka sutra kretati od 3 do 5 uz obalu, odnosno od 0 do 3°C u zaleđu.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments