Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Stabilno vrijeme po buri

Posted by Sibenik Meteo on February 4, 2019 at 4:15 AM

Ciklona s Tirenskog mora polako se premješta prema jugu, a sa sjeverozapada prema Jadranu na kojem jutros prevladava djelomice do pretežno oblačno vrijeme jača greben anticiklone koja će u ostatku tjedna dominirati ovim područjem i donijeti duže razdoblje stabilnog vremena. Nestabilno uz ciklonu i dalje će biti južnije i istočnije od nas, a u danima vikenda sa zapada se očekuje primicanje frontalnog poremećaja koja je dio duboke atlanske ciklone.


U nastavku dana očekuje se vrijeme po škuroj buri pa se uz izmjene sunčanih i oblačnih perioda tek lokalno očekuje slaba kiša ili pljusak. Puhati će umjerena, na udare do umjereno jaka bura. Temperature zraka u odnosnu na prethodne dane biti će u padu i kretati se od 6 do 10°C.


Sutra će se naoblaka raskinuti pa se uz umjerenu buru očekuje djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Temperature zraka, osobito one dnevne, biti će u porastu i kretati se od 5 do 14°C.


Srijeda donosi pretežno vedro vrijeme uz slabu do umjerenu buru i temperature zraka od 6 do 12°C.


U četvrtak i petak bura će dodatno oslabiti pa se uz vedru noć ujutro očekuju niske temperature zraka koje će se u u zaleđu spustiti do ništice, a uz obalu do 2°C. Danju pretežno sunčano uz slabe vjetrove sjevernih smjerova i maksimalne temperature zraka temperature zraka do 12°C.


Prema sadašnjim prognostičkim modelima i u danima vikenda se očekuje pretežno sunčano vrijeme uz slab vjetar promjenjljivih smjerova, dok će u nedjelju prema kraju dana zapuhati slabo jugo i levanat. Temperature zraka bez većih promjena u odnosu na prethodne dane i kretati će se od jutarnjih 1 do maksimalno dnevnih 12°C.


Nakon današnje manje oblačne epizode i lokalno slabe kiše i pljuska od sutra nam započinje stabilizacija vremena uz pretežno sunčano vrijeme koja će potrajati sve do kraja vikenda kad se sa zapada očekuje primicanje frontalnog poremećaja koje će u naredni ponedjeljak uz jačanje juga donijeti manje pogoršanje vremena.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments