Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Stabilno i uz buru prohladno

Posted by Sibenik Meteo on February 11, 2019 at 1:40 AM

Jutros se preko Jadrana premješta ciklona sa frontalnim poremećajem pa uz oblačno vrijeme pada kiša, a lokalno ima pljuskova praćenih grmljavinom. Umjereno jugo u drugom dijelu noći okrenulo je na umjeren jugozapadnjak, a od sredine jutra na sjeverozapadnjak.


Današnje prolazno pogoršanje vremena biti će ujedno i najnestablniji dio ovog tjedna. Jačanje grebena anticiklone koja će se svojim središtem od sredine tjedna premjestiti malo sjevernije od nas nastupiti će stabilizacija vremenskih prilika uz pretežno sunčano vrijeme. Zbog ciklone koja će se nalaziti istočnije od nas i razlike u tlaku između ova dva sustava u prvom dijelu tjedna, a osobito sredinom očekuje nas i nešto vjetrovitije vrijeme uz umjerenu do umjereno jaku buru i tramontanu.


U nastavku dana pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu, a na višim nadmorskim visinama susnježica i snijeg. Puhati će umjerena bura i sjeverozapadnjak, a temperature zraka kretati će se od 6 do 10, u zaleđu od 4 do 8°C.


Od sutra pa do kraja vikenda očekuje nas uglavnom pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu do umjereno jaku buru i tramontanu, koja će od četvrtka slabiti na slabu do umjerenu. Do srijede prohladno uz temperature zraka od 4 do 10, a zatim do kraja tjedna ponovno malo toplije uz temperature zraka od 5 do 14°C.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments