Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Sutra novi frontalni prolaz uz pljuskove i snijeg podno Dinare

Posted by Sibenik Meteo on March 12, 2019 at 3:15 PM

Fronta koja je jučer navečer donijela pljuskove praćene grmljavinom, u zaleđu prolazno i susnježicu tijekom noći odmaknula je dalje na istok pa je dan protekao uz pretežno sunčano vrijeme i uz umjereno jaku do jaku, na udare i olujnu buru i tramontanu. U večernjim satima vjetar je potpuno oslabio, a sve je to uvod u novo pogoršanje vremena i frontu koja nam se približava sa zapada i koja će sutra uz formiranje plitke ciklone u drugom dijelu dana i u noći na četvrtak donijeti izraženije pogoršanje vremena.


Sutra tijekom jutra očekuje se postupni porast prvo visoke naoblake, a od sredine dana i pretežno oblačno vrijeme. Kasno navečer i u prvom dijelu noći preko naših krajeva prijeći će glavnina oborinskog vala uz kišu i lokalne grmljavinske pljuskove, a u zaleđu uz kišu padati će susnježica, a na širem kninskom području i snijeg.U drugom dijelu noći oborine će postupno prestati, a od jutra se očekuje i raskidanje naoblake uz pretežno sunčano vrijeme u nastavku dana.


Bura će u noći dodatno oslabiti i pred jutro vjetar će okrenuti na slab do umjeren jugozapadnjak i jugo. Kasno navečer jugo će postupno okretati na umjerenu do umjereno jaku buru, od jutra i tramontanu.


Temperature zraka suta neće se bitnije mjenjati u odnosu na današnje, a u noći na četvrtak sa prodorom hladnijeg zraka ponovno osjetno niže. U zaleđu će se kretati od 2 do 4, uz obalu do 4 do 6°C. Dnevne temperature zraka u četvrtak ponovno u osjetnom porastu i uz obalu će se kretati od 12 do 15°C.


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments